FAQ

Waar zijn de boeken van uitgeverij The House of Books verkrijgbaar?
Onze boeken zijn verkrijgbaar in (internet)boekhandels, warenhuizen en supermarkten in Nederland en België. Het kan zijn dat een bepaalde titel niet meer leverbaar is en ook niet meer herdrukt wordt. In zo'n geval kan je vaak een tweedehands exemplaar bestellen op websites als  www.boekwinkeltjes.nl of www.bol.com. 
Inmiddels zijn er veel titels van The House of Books ook als e-book verkrijgbaar. Ze zijn verkrijgbaar via websites van diverse boekhandels en internetwinkels. Bekijk hier een overzicht van alle verkrijgbare e-books.  
 
Hoe kom ik in contact met een auteur van The House of Books?
Omwille van de privacy van onze schrijvers geven wij geen adressen, telefoonnummers of mailadressen van onze auteurs aan derden. Je kunt wel een mail of brief ter attentie van de schrijver naar de uitgeverij sturen. Wij sturen je bericht dan zo snel mogelijk door aan de betreffende auteur.
 
Hoe kan ik een recensie- of leesexemplaar aanvragen?
Als journalist kun je een recensie-exemplaar aanvragen door een mail te sturen naar Publiciteit@thehouseofbooks.com. Vermeld in de mail je adresgegevens, om welke boektitel het gaat en voor welk medium je werkt. Boekhandels kunnen een leesexemplaar aanvragen via Verkoop@thehouseofbooks.com. The House of Books behoudt zich het recht voor om recensie- of leesexemplaren te weigeren. Het is niet toegestaan om recensie- of leesexemplaren te koop aan te bieden of verder te verspreiden.
 
Wat moet ik doen als ik mijn eigen manuscript in boekvorm uitgegeven wil hebben? 
Meer informatie over het insturen van manuscripten vind je onder het kopje Contact/ Manuscripten
 
Waar vind ik recensies van en interviews met auteurs van The House of Books? 
Op recensies berust auteursrecht. Het is uitgeverij The House of Books daarom niet toegestaan ze op haar website te plaatsen. De meeste bibliotheken beschikken wel over een recensiearchief, dat in veel gevallen ook door verschillende webwinkels wordt gebruikt. Korte quotes uit de recensies mogen wel worden gebruikt en die zijn dan ook terug te vinden op de website bij het betreffende boek of bij de auteur. 
 
Mag ik een stuk tekst of een illustratie uit een boek van The House of Books overnemen? 
Op tekst en illustraties van auteurs van The House of Books berust auteursrecht. Ze mogen niet zomaar worden overgenomen in uitgaven in print of websites van derden zonder betaling en zonder uitdrukkelijke toestemming van de betreffende schrijver en de uitgeverij. Als je een tekst en / of illustratie van een auteur van The House of Books wilt gebruiken, kun je naar de toestemming en kosten informeren door een mail te sturen naar info@thehouseofbooks.com. Als The House of Books toestemming verleent voor overname, betekent dit automatisch dat ook de desbetreffende schrijver zijn of haar toestemming heeft gegeven. 
 
Hoe kan ik een auteur van The House of Books uitnodigen voor een optreden op school, in een winkel of voor een leesclub? 
De stichting Schrijver School Samenleving bemiddelt en adviseert bij het organiseren van lezingen door schrijvers. Via de website van de stichting (www.sss.nl) kan je informatie aanvragen en auteurs uitnodigen.