Manuscripten

Je kunt ons je manuscript per e-mail toesturen (manuscripten@thehouseofbooks.com) of hem hieronder uploaden. Voor het insturen van manuscripten hanteren we een aantal richtlijnen:

  • Stuur alleen de eerste 50 pagina’s van het manuscript op, in een goed leesbaar lettertype, met regelafstand anderhalf.
  • Voeg bij het manuscript een synopsis: een korte beschrijving van de inhoud, de verhaallijn, de personages, de structuur en de setting (tijd, plaats, land).
  • Stuur ook een begeleidende brief mee waarin je beschrijft wie je bent, wat de titel is van je manuscript, wat de (geschatte) omvang is, welk genre het is en waarom het boek bij The House of Books thuishoort.

Opmerkingen

  • Gezien het grote aantal manuscripten dat wij ontvangen, sturen wij u helaas geen ontvangstbevestiging.
  • Wij hanteren een beoordelingstijd van ca. 4 maanden. Als wij meer informatie nodig hebben, of het volledige manuscript willen ontvangen, nemen wij zelf contact met je op. Heb je in de tussentijd een uitgever gevonden, dan horen wij dat graag.
  • Onze reactie op het manuscript ontvang je per e-mail. Hierover kan niet worden gecorrespondeerd of getelefoneerd. 

N.B. The House of Books Kids is in 2014 opgegaan in het fonds van uitgeverij Moon. Daarom verzoeken we u manuscripten van kinder- en YA-boeken naar uitgeverij Moon te sturen.

Gelieve deze manuscripten per post sturen naar: Uitgeverij Moon, Overamstel uitgevers, Postbus 3626, 1001 AK, Amsterdam. Graag op de envelop duidelijk vermelden: ‘MANUSCRIPT’. Lever uw manuscript aan in een duidelijk leesbaar 12-punts lettertype, met een regelafstand van anderhalf. Indien u het manuscript retour wenst te ontvangen, voeg dan een aan uzelf geadresseerde en voldoende gefrankeerde envelop bij. Manuscripten zonder voldoende gefrankeerde retourenvelop worden na beoordeling vernietigd. Digitaal aangeleverde manuscripten van kinderboeken worden niet in behandeling genomen.

Heeft u meerdere bestanden? Voeg deze dan samen in een gecomprimeerd bestand.