Boeken voor de durfal

boeken voor de durfal

Van een klif afspringen, gaan waar niemand ooit eerder is gegaan, jezelf op het spel zetten voor de goede zaak; je moet het maar durven. Dit rijtje boeken (op willekeurige volgorde) bestaat niet alleen uit boeken met personages die van alles durven, maar ook uit boeken voor de echte durfal. Een spannend boek lezen is namelijk niet voor de tere zieltjes.

1. Dood op de Zwarte Zee – Clive Cussler

Onder het motto van meer voor mannen. In de nieuwe Clive Cussler schittert Dirk Pitt weer als de man die een catastrofe moet voorkomen. Nucleaire wapens, speedbootachtervolgingen, mooie vrouwen die gered moeten worden; het zit er allemaal in.

2. Levend aas – Katrien van Effelterre

Op een date gaan met een potentiële seriemoordenaar. Patricia Rodiers, hoofdpersoon in Levend aas, durft het aan. Net wanneer ze achter de verkeerde man lijkt te zitten, krijgt ze een e-mail: als je had gedacht dat ik een aantrekkelijke vrouw zoals jij zomaar zou laten gaan, dan heb je het goed mis... Als je het over spannende dates hebt.

3. Eindspel – Isa Maron

Eindspel begint gezellig. Een dood hondje en een bejaard stel dat bruut is vermoord. En het wordt gruwelijker kunnen we zeggen zonder al te veel weg te geven. Het finalespektakel van De Noordzeemoorden is er eentje die nagelbijtend spannend tot het einde is.

4. Rondom de zon – Paula McLain

Iedereen heeft dromen, maar niet iedereen heeft de moed om achter zijn of haar dromen te gaan. Beryl heeft dat wel en kickt ass in deze fictionele biografie van Paula McLain. Ze wilt namelijk de eerste vrouwelijke bushpiloot van Kenia worden en laat zich door niemand tegenhouden.

5. Laat me gaan – Gayle Forman

En als we het dan toch over moedige vrouwen hebben, kunnen we het gelijk hebben over Maribeth uit Laat me gaan. Na een hartaanval beseft ze dat ze het echt wat rustiger aan moet doen. Maar eenmaal thuisgekomen, vervalt ze al snel weer in haar oude patronen omdat ze gewoonweg onvervangbaar is. En ze besluit haar koffers te pakken en te vertrekken.