AUTEUR

Bregje Bleeker

‘Voor een debuut is De Walrus bijna te geraffineerd om waar te zijn. Is Bregje Bleeker soms het nieuwste pseudoniem van Arnon Grunberg?’

Het Parool


Bregje Bleeker (1970) is auteur en organisatieadviseur bij de gemeente Amsterdam. Ze studeerde geschiedenis en politicologie in Amsterdam. De Walrus was haar literaire debuut, dat ze opdroeg aan een overleden Amsterdamse hasjhandelaar. Begin 2017 verscheen Eva, haar tweede roman.

Nieuwe podcast: Lopen met Lebowski - Bregje Bleeker

JA het is tijd voor een nieuwe podcast: Lopen met Lebowski #3, met Bregje Bleeker. Bregje wandelt met redacteur Roel langs de oude hasjkantoren in Amsterdam en vertelt sterke verhalen over haar jeugdliefde: de veel oudere hasjhandelaar de Walrus.


GEPLAATST OP 16-01-2018 IN NIEUWS

Wie was de Walrus?

Wie was de Walrus? Op misdaadblogs werd al wild gespeculeerd over zijn identiteit. Auteur Bregje Bleeker geeft tekst en uitleg over de Walrus himself, de verschillende hasjkantoren in de stad, de cao-regelingen (!) en de vergane kwajongensglorie die rondom de hasjhandel hing in de jaren negentig - zoals ze beschrijft in haar roman De Walrus.


GEPLAATST OP 14-12-2017 IN NIEUWS

Boekblad: 'Samenwerking met WME zet deur naar Hollywood open voor Lebowski'

Door Constantijn Hoffscholte - Lebowski gaat samenwerken met William Morris Entertainment, een van de grootste agentschappen voor beroemdheden en mediaproducties ter wereld. De samenwerking richt zich specifiek op Nederlandse crime, true crime en ‘grounded SF’ die door Lebowski wordt uitgegeven.


GEPLAATST OP 06-10-2017 IN NIEUWS

Lebowski Publishers gaat uniek samenwerkingsverband aan met William Morris Entertainment

Lebowski Publishers en William Morris Entertainment, een van de grootste agentschappen ter wereld, gaan een bijzonder samenwerkingsverband aan: alle Nederlandse crime, true crime en ‘grounded SF’ die door Lebowski wordt uitgegeven, zal exclusief door WME worden vertegenwoordigd op het gebied van buitenlandse boek- en filmrechten, en televisieseries.


GEPLAATST OP 05-10-2017 IN NIEUWS

Wie was de Walrus?

Op 1 december verscheen de heruitgave van de autobiografische roman De Walrus, waarin Bregje Bleeker haar onstuimige liefdesrelatie met hasjhandelaar 'de Walrus' beschrijft én ze een unieke inkijk geeft in de Amsterdamse hasjhandel in de jaren negentig. Nu geeft Bregje tekst en uitleg over de Walrus himself, de verschillende hasjkantoren in de stad, de cao-regelingen (!) en de vergane kwajongensglorie die rondom de hasjhandel hing in de jaren negentig.


GEPLAATST OP 14-12-2017 IN BLOG

De Walrus herzien

Het begon dit voorjaar op de avond van het Boekenbal. ‘Ik wil De Walrus herschrijven,’ zei ik. ‘Goed plan, even over doorpraten,’ antwoordde Oscar. Dat deden we vervolgens niet, we raakten elkaar al snel kwijt, omdat iedereen elkaar kwijt raakte in een hopeloos te volgepropt Paradiso. Maar een paar weken later kreeg het idee vorm. 


GEPLAATST OP 29-11-2017 IN BLOG