BOEK
De zilveren ster

De zilveren ster

Jeannette Walls &


ISBN: 9789044357929 | Paperback, 304 blz | € 19.99 | 15-09-2014


Bestsellerauteur van Het glazen kasteel en Ontembare paarden

Flonkerende roman over machtsmisbruik, tegenspoed en liefde

Een meisje bevecht onverschrokken de oneerlijke wereld van de volwassenen.

Californië, 1970. "Bean" Holladay is twaalf en haar zusje Liz is vijftien wanneer hun moeder, de artistieke Charlotte, hen voor de zoveelste keer in de steek laat. Er is genoeg geld voor de meisjes om het een paar maanden uit te houden. Op een dag komt Bean uit school en ziet een politieauto voor de deur staan. Liz en zij besluiten te vluchten voordat ze in handen van de kinderbescherming vallen. Ze gaan bij hun oom Tinsley in Virginia wonen, in een groot huis dat al enkele generaties in de familie is. Daar zal Bean ontdekken wie haar vader was en waarom haar onverantwoordelijke moeder destijds Virginia verliet.

Jeanette Walls, altijd alert op machtsmisbruik door volwassenen, heeft een adembenemend aangrijpende roman geschreven over mensen die ondanks tegenspoed en onrechtvaardigheden een manier vinden om van elkaar te houden.

'Wat een prachtig verhaal.' - O, The Oprah magazine

'In één ruk uitgelezen.' - Booklist

'Ontroerend.' - Entertainment Weekly


'Intens drama.' - USA Today

Jeanette Walls groeide op in West Virginia. Ze werkte jarenlang als journaliste in New York. Haar bekroonde Het glazen kasteel en Ontembare paarden werden internationale bestsellers, waarvan de rechten aan meer dan twintig landen werden verkocht.