BOEK
Een muur vol herinneringen

Een muur vol herinneringen

Anthony Doerr &

Een verzameling korte verhalen met het geheugen als rode draad


ISBN: 9789044351460 | Paperback, 272 blz | € 19.99 | 24-08-2017


Ons geheugen is de fragiele rode draad die ons met onszelf en met anderen verbindt. Wat gebeurt er als we onze herinneringen verliezen? In het titelverhaal komt een jongen uit Zuid-Afrika achter het geheim van een vrouw met alzheimer. In De Nemunas gaat een Amerikaans tienermeisje bij haar grootvader in Litouwen wonen. Dorp 113 gaat over de bouw van een Chinese dam en een verdronken dorp. Het slotverhaal beschrijft de visioenen van een vrouw die aan de Holocaust is ontsnapt.

Internationaal

''Doerr is een meesterlijke stylist.''

The Guardian

''Mysterieus en prachtig.''

San Fransisco Chronicle

''Een belangrijke Amerikaanse stem. Houdt je van begin tot eind gevangen.''

The Boston Globe

''Doerr schrijft over de grote vragen. En hij doet dat onbevreesd.''

New York Times Book Review

Blogs

"Het is knap he hij in het weinige aantal woorden van zijn verhalen de lezer toc helemaal in het verhaal weet te zuigen. Met precies de goede hoeveelheid informatie om er helemaal in op te gaan en precies genoeg vraagtekens om het mysterie in stand te houden."

Chicklit

Lezers

"Anthony Doerr is er in geslaagd om in verschillende levens te kruipen en vanuit dat perspectief steeds een boeiend en gevarieerd verhaal te vertellen dat onderhoudend is tot en met de laatste letter. Realiteit en fantasie wisselen elkaar af en dit gegeven zorgt er samen met de prettige schrijfstijl voor een pracht van een verhalenbundel."

Mieke Schepens

'Een muur vol herinneringen: en andere verhalen is een boek vol mooie verhalen over de werking van het geheugen en de kracht van bepaalde herinneringen. Realistische thema's zijn vermengd met mysterieuze aspecten en de grote vragen over het leven in de verhalen zetten iedereen aan het denken. Door de prachtige schrijfstijl van Doerr zullen de verhalen dus niet zomaar het geheugen van de lezers verlaten.'

Hebban.nl