BOEK
Neurie als je de woorden niet kent

Neurie als je de woorden niet kent

Bianca Marais &

Een blank meisje en een zwarte Xhosa vrouw overschrijden de beperkingen van hun tijd


ISBN: 9789044352450 | Paperback, 448 blz | € 19.99 | 16-11-2017


De negenjarige Robin groeit op in een welvarend blank gezin in Johannesburg ten tijde van de Apartheid. In hetzelfde land, maar een wereld van verschil, woont Beauty, een Xhosa vrouw. Ze woont in Transkei waar ze haar kinderen alleen opvoedt. Hun paden kruisen elkaar door de gewelddadige studentenopstand in Soweto, waarbij Robins ouders omkomen en Beauty's dochter wordt vermist. Beauty wordt ingehuurd als Robins kindermeisje. Bij haar vindt Robin de liefde en genegenheid die ze van haar ouders nooit kreeg. Wat zal er gebeuren als Beauty haar eigen dochter terugvindt?

+ Pers

"Robin en Beauty komen zo tot leven dat je van ze gaat houden, met hen lijdt en in spanning zit. Prachtig beschrijft de auteur de leef- en gedachtewereld van Robin (...) Tegelijkertijd geeft Marais een indringend beeld van de leefomstandigheden in het Zuid-Afrika van die tijd,"

Nederlands Dagblad

Internationaal

''Marais is originally from South Africa, and she brings her homeland to life with compelling descriptions of both city and rural life and of the great divide that separated people during the apartheid era.''

The Gazette

''Bianca Marais’ Hum If You Don’t Know The Words is an emotionally charged brick of dynamite.''

The Ribbon

Blogs

"Neurie als je de woorden niet kent is een aandoenlijk relaas over gebroken harten, menselijke sterkte en bovenal de eeuwigdurende strijd tussen goed en kwaad die zowel innerlijk als daarbuiten wordt gevoerd."

Hebban.nl

"De personages nemen je mee in het verhaal en je kan niet anders dan van ze gaan houden."

Adorablebooks.nl

Lezers

''As I read Hum If You Don’t Know The Words, I cried in my bed, laughed on the subway and nodded in agreement in the passport-office lounge.''

Goodreads