BOEK
Schone slaapsters

Schone slaapsters

Stephen King & Owen King &


ISBN: 9789044353549 | Paperback, 832 blz | € 25.00 | 26-09-2017


In het Amerikaanse stadje Dooling, waar een vrouwengevangenis het enige gebouw van betekenis is, breekt een vreemde ziekte uit. Alle vrouwen die in slaap vallen, worden langzaam ingekapseld door iets wat lijkt op spinrag, tot er een cocon om hun hoofd is gevormd - en ze worden niet meer wakker. De ziekte verspreidt zich als een epidemie en iedere vrouw doet haar best om zo lang mogelijk wakker te blijven. Politiechef Lila Norcross is een van hen, maar hoe hard zij en de goedwillende mannen om haar heen ook werken om de orde te bewaren, al snel komen de primaire instincten van de achterblijvers aan de oppervlakte en raakt het leven in Dooling ontwricht. Het is eten of gegeten worden.

Schone slaapsters wordt bevolkt door vele memorabele personages. Zo is er Clint, de vrouw van Lila, die als psychiater van de vrouwengevangenis probeert om het kwaad buiten de deur te houden. De gevangenen die elk met hun eigen achtergrond en verhaal trachten de wonderbaarlijke situatie naar hun hand te zetten. En dan is er nog de raadselachtige Evie, de enige vrouw die in slaap kan vallen en ongeschonden weer wakker wordt. Niemand weet waar ze vandaan komt en over welke bijzondere gaven ze beschikt.

Iedereen in Schone slaapsters wordt op de proef gesteld en gaat tot het uiterste om te overleven. Maar is het genoeg om een catastrofe af te wenden? Stephen King en Owen King hebben een meeslepende roman geschreven die alles op scherp zet, en waarin ze meesterlijk laten zien wat er kan gebeuren als de temperaturen in de samenleving verder en verder worden opgevoerd.

+ Pers

'Vader en zoon King gebruiken genreliteratuur voor datgene waarvoor ze dient: entertainende maatschappijkritiek.'

Humo

Internationaal

'Stephen King – with his son Owen King – does it again.'

Portland Press Herald

'Stephen King and son team up for a beauty of a horror tale.'

USA Today

'King Sr.'s return to form.'

The Guardian

Stephen King en Owen King over Schone slaapsters

Stephen King en Owen King bespreken wat hen geïnspireerd heeft bij het schrijven van Schone slaapsters en hoe het was om met elkaar samen te werken. 


De boektrailer voor de Engelse editie van Schone slaapsters

De Engelse uitgever Hodder & Stoughton maakte deze indrukwekkende boektrailer voor Schone slaapsters, het angstaanjagende sprookje van Stephen King en Owen King.