NIEUWS

'Cody' van Bernice Berkleef, waanzinnig thillerdebuut van aankomend topauteur


GEPLAATST: 06-07-2018 IN NIEUWS


Op donderdag 12 juli verschijnt Cody van Bernice Berkleef, gebaseerd op nieuwsberichten over ouders die in de zomer hun kinderen in de auto, met de dood als gevolg.

Cody

Jelka schrikt zich dood als het bedje waar haar zoontje Cody hoort te liggen leeg is. Ze raakt vervolgens helemaal in paniek als ze van de politie hoort dat haar partner Oscar zich op die bloedhete dag op het bureau gemeld heeft met in de Maxi-Cosi hun zoontje Cody. Over de toedracht mogen ze haar niks vertellen. Jelka probeert te bevatten wat er gebeurt en probeert terwijl Oscar wordt vastgehouden op het bureau antwoorden te vinden. Maar hoe langer het duurt, hoe meer vragen ze heeft. Kan ze haar man nog vertrouwen? Of wil iemand anders hen iets aandoen? En waarom?

Bernice Berkleef is moeder van twee kinderen, gelukkig getrouwd en heeft duizenden leeskilometer gemaakt. Ze is freelance journaliste en continu om haar heen op zoek naar dingen die haar intrigeren en inspireren. In 2004 gaf ze haar eerste boek Flame uit, wat het eerste deel van de vijfdelige young-adult serie Divine Saga moet worden. Cody is haar thrillerdebuut en na er ontelbaar veel te hebben gelezen heeft ze na er een te hebben geschreven ook de smaak te pakken.

Berkleef kwam op het idee voor het boek door de berichten in het nieuws van ouders die hun kinderen in de auto achterlaten, met de dood als gevolg. Terwijl ze door al die nieuwsberichten heen las kwam er een andere gedachte in haar op, waar ze in het boek mee speelt: wat als er opzet in het spel is?

Cody is het werk van een nieuw thrillertalent en aankomend topauteur, en is perfect voor liefhebbers van auteurs als Suzanne Vermeer en Kiki van Dijk. Het is een huiveringwekkend en herkenbaar verhaal over een moeder die probeert te bevatten wat er met haar zoontje is gebeurd. Dé thriller van deze zomer, mis hem niet!

Bloedsteen

Bloedsteen

Bernice Berkleef
Cody

Cody

Bernice Berkleef

Bloedsteen wint Gouden Strop 2021

Zaterdag 5 juni 2021 won Bernice Berkleef met haar thriller Bloedsteen de Gouden Strop 2021. De Gouden Strop is de prijs voor het beste (oorspronkelijk) Nederlandstalige spannende boek en werd uitgereikt in de bibliotheek van Utrecht. Aan deze prijs is een geldbedrag en een sculptuur verbonden.  


GEPLAATST OP 07-06-2021 IN NIEUWS

15 this or that-vragen aan… Bernice Berkleef

Bernice Berkleef is freelance journaliste en continu om haar heen op zoek naar dingen die haar intrigeren en inspireren. Haar thrillerdebuut Cody was favoriet bij boekhandelaren en kreeg lovende reacties. Bloedsteen is haar tweede thriller en is genomineerd voor de Gouden Strop 2021.


GEPLAATST OP 03-06-2021 IN NIEUWS

Bloedsteen op de longlist van Hebban Thrillerprijs!

Hebban heeft de officiële longlist bekend gemaakt voor de Hebban Thrillerprijs van 2021 en Bloedsteen van Bernice Berkleef is een van de vijftien genomineerde boeken!


GEPLAATST OP 04-03-2021 IN NIEUWS

Interview met Bernice Berkleef, auteur van de gloednieuwe thriller 'Bloedsteen'!

Vandaag is de nieuwe thriller van de favoriete thrillerauteur van Nederlandse boekhandelaren uit! Bloedsteen van Bernice Berkleef vertelt het superspannende verhaal van Ella die op een ochtend nietsvermoedend van haar bed wordt gelicht door de politie. Ze wordt verhoord over haar vader, hij zou illegaal goederen van Java naar Nederland hebben gesmokkeld. Als haar vader, die vroeger in een jappenkamp heeft gezeten, in hechtenis overlijdt besluit Ella zelf naar Java af te reizen om in hun familiehuis tot rust te komen. In het huis vindt ze aanwijzingen voor een geheim dat haar vader heeft weten te verbergen. Maar ze is niet de enige die lucht heeft gekregen van de verborgen geschiedenis, want haar verblijf op het eiland neemt een zeer onaangename wending.

Wij hebben speciaal voor de uitgave van Bloedsteen Bernice geïnterviewd over haar werk als schrijfster, haar inspiratie voor Bloedsteen en of we al een volgende thriller kunnen verwachten.


GEPLAATST OP 14-04-2020 IN NIEUWS