NIEUWS

Vogeleiland van Marion Pauw verschijnt 3 mei!


GEPLAATST: 09-03-2021 IN NIEUWS


Eindelijk weer een thriller van Marion Pauw, en wat voor een!

3 mei komt haar nieuwe boek Vogeleiland uit, een zinderende thriller waarvan het verhaal je ongetwijfeld lang bij zal blijven. En pas op: Vogeleiland, de sinistere setting van deze thriller, bestaat echt..

 

Over Vogeleiland:

Wat is er gebeurd met Marianne? Op haar vijftiende liep ze van huis weg om nooit meer iets van zich te laten horen. Jaren later kampt haar zusje Nicole nog steeds met het trauma van haar verdwijning. Ze besluit om het verleden achter zich te laten en naar Spanje te verhuizen. Een schokkende gebeurtenis doet de hoop oplaaien dat haar zus nog leeft.

Wat Nicole niet weet is dat Marianne destijds op het onbewoonde Vogeleiland is gaan wonen met de oudere Berend. Ze leiden een idyllisch leven totdat Marianne zwanger wordt. Tijdens de bevalling raakt ze in paniek en wil ze terug naar de buitenwereld. Vanaf dat moment is ze Berends gevangene.

 

Kijk hier voor een leesfragment en quotes.

Vogeleiland

Vogeleiland

Marion Pauw

Boekhandelstour Vogeleiland

Marion Pauw tourt in juli een week door Nederland! Bekijk hier het reisschema en laat een exemplaar van Vogeleiland signeren.


GEPLAATST OP 13-07-2021 IN NIEUWS

Evenementenagenda Marion Pauw - 'De experimenten'

Marion Pauw gaat graag met lezers in gesprek over haar nieuwe boek De experimenten. Check hier waar en wanneer je haar kunt ontmoeten.


GEPLAATST OP 14-02-2019 IN NIEUWS

Terugkijken: Marion Pauw te gast bij 5 Uur Live

Marion Pauw haar nieuwste roman, De Experimenten gaat onder meer over de invloed welke de Tweede Wereldoorlog heeft gehad op de generaties na de oorlog. Ook speelt een deel van de roman zich af in Auschwitz. Hierover ging Marion in gesprek bij 5 Uur Live.


GEPLAATST OP 13-02-2019 IN NIEUWS

Nu online: podcast Lopen met Lebowski met Marion Pauw in villa die haar inspireerde voor haar roman

Auteur Marion Pauw en haar redacteur Jasper Henderson spreken over Marions roman De experimenten op een unieke plek: namelijk in de villa in Leusden die Marion gebruikte als setting van haar boek, en die ze opduikelde op een makelaarswebsite, maar waar ze nooit echt was geweest – tot nu. Ze dwalen door de kamers, in het trappenhuis en buiten bij de tennisbaan, paardenbox en volière, waar voor Marion haar roman ineens tot leven komt. Amusez-vous!


GEPLAATST OP 05-02-2019 IN NIEUWS

Interviews met Marion Pauw in Libelle en De Telegraaf

Naar aanleiding van haar nieuwe roman De experimenten werd Marion Pauw geïnterviewd door zowel Libelle als De Telegraaf.


GEPLAATST OP 04-02-2019 IN NIEUWS

Terugkijken: Marion Pauw bij Tijd voor MAX

Op woensdag 30 januari was Marion Pauw te gast bij het programma Tijd voor MAX. Zij vertelde daar over haar nieuwe roman De experimenten.


GEPLAATST OP 31-01-2019 IN NIEUWS

Marion Pauw vertelt het verhaal achter 'De experimenten' (UPDATE: nieuw einde toegevoegd!)

Marion Pauw vertelt waarom ze De experimenten schreef. Nu met update: de auteur voegde aan het einde van De experimenten nog een paar pagina's toe aan de nieuwe editie die afgelopen maandag verscheen. Waarom?

 


GEPLAATST OP 22-01-2020 IN BLOG

Lebowski blikt terug: 2019 in lijstjes van Lebowski-auteurs

Ook dit jaar vroegen we onze auteurs weer om eindejaarslijstjes met ‘al het andere dan boeken’. Dit resulteerde in lijstjes die ons laten terugblikken op het afgelopen jaar, en die ons vol inspiratie of met gulle lach (of allebei) het nieuwe jaar insturen. Met bijdragen van Kluun, Anneleen Van Offel, Anne Eekhout, Marion Pauw, Fleur van Groningen, Erik Jan Harmens, Joost Vandecasteele, Susan Smit, Martijn Simons, Stefano Keizers en Emily Reekers.
 


GEPLAATST OP 17-12-2019 IN BLOG

Marion leest Karen Dionne

Net als je geen goede kok kunt zijn als je niet van eten houdt, kan een schrijver niet zonder boeken. Ik deel graag mijn leeservaringen met jullie.


GEPLAATST OP 21-01-2019 IN BLOG

Marion leest Jón Kalman Stefánsson

Net als je geen goede kok kunt zijn als je niet van eten houdt, kan een schrijver niet zonder boeken. Ik deel graag mijn leeservaringen met jullie.


GEPLAATST OP 21-01-2019 IN BLOG

Marion leest Michelle Obama

Net als je geen goede kok kunt zijn als je niet van eten houdt, kan een schrijver niet zonder boeken. Ik deel graag mijn leeservaringen met jullie.


GEPLAATST OP 21-01-2019 IN BLOG

Marion leest Carolien Spaans

Schrijvers die auto-biografisch schrijven, proberen zich vaak te mooi voor te doen, waardoor het boek in kracht inboet. Dat is hier absoluut niet het geval. 

 


GEPLAATST OP 20-01-2019 IN BLOG