Zoeken
De val van Annika S.
Op donderdag 8 maart verschijnt De val van Annika S., het eerste fictieproject van Annejet van der Zijl, bekend non-fictieschrijfster van Sonny Boy en De Amerikaanse prinses, en journalist Jo Simons. De val van Annika S. is het eerste deel in een reeks van vijf spannende romans.

De val van Annika S.

Gepubliceerd op 6 maart, 2018 om 00:00, aangepast op 8 september, 2021 om 11:50

Annejet van der Zijl is een van de bekendste en meest gelezen non-fictieschrijvers van Nederland. Ze schreef bestsellers als Sonny Boy en meest recentelijk De Amerikaanse prinses. Jo Simons is neerlandicus en een ervaren journalist en bladenmaker. Hij was de afgelopen jaren hoofdredacteur van onder BLVD Man en Leven in Frankrijk.

Achter de schermen speelde Jo Simons altijd al een belangrijke rol in de boeken van Van der Zijl. Hij deed onder andere veel research voor haar werk, de stap om als duo te schrijven was een heel natuurlijke. Het idee voor het boek ontstond tijdens een lange wandeling in de duinen, waar ze de verdwijning van de belangrijke Duitse politica bespraken. Ze fantaseerden over wat die aan het doen zou zijn en van het een kwam het ander, bij thuiskomst was de basis voor het plot er.

De val van Annika S. is een spannende suspenseroman met een mooie historische verhaallijn, maar het is vooral het verhaal van iemand die in één klap alles kwijtraakt en daarna probeert te overleven. Toen het verhaal voor dit boek min of meer rond was, merkten Simons en Van der Zijl dat ze nog helemaal niet klaar waren met hun hoofdpersonen. Na nog een aantal lange wandelingen en veel brainstormen hadden ze de outline voor nog vier boeken. Het tweede deel, Rijke mensen zijn anders, zal in 2022 verschijnen.

Auteurs
Auteur: Annejet van der Zijl

Annejet van der Zijl is een van de bekendste en meest gelezen non-fictieschrijvers van ons land. Ze debuteerde in 1998 met Jagtlust en schreef bestsellers als Sonny Boy en De Amerikaanse prinses. Van der Zijl was in 2020 Boekenweekauteur en schreef het succesvolle Boekenweekgeschenk Leon & Juliette.

The House of Books nieuwsbrief
Meer weten over de boeken, auteurs, het laatste nieuws en leuke winacties van The House of Books? Blijf op de hoogte via onze nieuwsbrief!
Blijf op de hoogte

Volg onze sociale media voor het laatste nieuws