Zoeken
THB voorstelrondje - Misha © "m"
Deze week hebben we weer een nieuw voorstelrondje. Vandaag leren jullie Misha kennen, de redactiestagiaire bij THB! 

THB voorstelrondje - Misha

Gepubliceerd op 25 januari, 2022 om 12:00, aangepast op 25 januari, 2022 om 13:38

"m''

Misha Schene, Stagiaire 

Wat heb je gestudeerd en wat heb je gedaan voordat je stage ging lopen bij The House of Books?
Ik zit in mijn laatste jaar van de studie Creative Business aan de Hogeschool van Amsterdam, een hele brede opleiding waar je van alles leert: van podcasts maken tot mediapsychologie. Binnen de opleiding heb ik de minor ‘International Publishing’ gevolgd, waar we samen met een groep studenten een Student Guide mochten publiceren. Tijdens deze minor leerde ik het proces van het publiceren van een boek. Daarnaast heb ik een aantal bijbaantjes in de horeca gehad voordat ik stage ging lopen bij The House of Books.

Hoe ben je bij The House of Books terecht gekomen en wat is je functie binnen de uitgeverij?  
Boeken lezen is mijn favoriete hobby en na het volgen van mijn minor leek het mij geweldig om alles wat ik tijdens de minor heb geleerd in de praktijk toe te passen. Daarom ben ik op zoek gegaan naar een stageplek bij een uitgeverij, en toen zag ik de vacature redactiestagiair(e) bij THB. Na een bezoek aan de uitgeverij en een stagegesprek met Lenneke en Lien kreeg ik te horen dat ik in september stage mocht komen lopen! Als stagiair bij THB heb je veel verschillende werkzaamheden: manuscripten lezen en beoordelen, content maken voor de social media en voor de website, correctiewerk en nog veel meer diverse taken. 

Wat doe je graag naast je werk? 
Nou, lezen dus! Een middagje op de bank met een goed boek is voor mij het ultieme tijdverdrijf. Sinds een aantal maanden probeer ik ook koken op te pakken als hobby, maar dat gaat met meer mislukking dan succes. Ook ben ik graag buiten in de natuur. Lekker wandelen in het bos of op het strand met mijn hond Sammie. Toen het nog kon ging ik vaak naar optredens, concerten en festivals met vrienden om mijn favoriete bandjes en artiesten te zien. Hopelijk kan dat binnenkort weer! 

Wat is je favoriete THB boek?
100% Daar waar de rivierkreeften zingen van Delia Owens. Het is echt een boek dat je bijblijft en een prachtige ode aan de natuur maar tegelijkertijd ook een spannend mysterie. Ik weet nog dat ik het uit had gelezen, en dat ik de dagen daarna nog helemaal in de wereld van het boek leefde. Een prachtige roman. 

Wat is je favoriete boek of all time?
Als boekenliefhebber is deze vraag altijd lastig te beantwoorden. Als kind heb ik het boek Julia’s reis van Finn Zetterholm wel tig keer gelezen, en vanuit dat boek is mijn liefde voor kunst ontstaan. Het zal altijd een speciaal plekje in mijn hart hebben. Maar, ik denk dat mijn favoriet Een lied voor Achilles van Madeline Miller is. Het is een prachtige retelling van het verhaal van de belangrijkste held uit de Trojaanse Oorlog, Achilles, en zijn beste vriend en geliefde, Patroclus. Ik heb tranen met tuiten gehuild tijdens het lezen van dit boek, zo prachtig vond ik het. Een echte modern classic.

Wat was het leukste project waar je aan hebt gewerkt bij THB en waarom?
Tijdens mijn stage bij THB werd de thriller Box van Camilla Läckberg en Henrik Fexeus gepubliceerd. Het schrijversduo kwam ter gelegenheid van de publicatie op bezoek bij de uitgeverij. Tijdens het bezoek heeft het duo exemplaren van Box gesigneerd, en we hebben ze geïnterviewd. Het was echt ontzettend vet om hieraan mee te mogen werken en al helemaal om het schrijversduo te ontmoeten! Een week daarna zag ik Box in mijn favoriete boekenwinkel in Haarlem liggen en ik dacht meteen ‘ik heb deze schrijvers ontmoet en ik heb mee mogen helpen met de publicatie!’. Echt een bijzondere ervaring. 

This or that:  
 
Team papier of team e-book?
Team papier. Een fysiek boek vasthouden vind ik toch het fijnst. 
 
Hardback of paperback?
Paperback, handiger om mee te nemen en voordeliger!

Ezelsoren of boekenlegger?
Ezelsoren, sorry…
 
Boeken die je laten lachen of boeken die je aan het huilen maken?
Het liefst boeken die me aan het huilen maken, dat zijn vaak de boeken die mij het meest bijblijven.  
 
Eén of meerdere boeken tegelijk lezen?

Eén tegelijk. 
 
Thriller of roman?
Ik denk roman, maar ik lees tegenwoordig steeds vaker thrillers! Wie weet verandert mijn voorkeur nog in de toekomst. 
 

Auteurs
Auteur: Delia Owens

Delia Owens schreef eerder over haar leven als wildlife biologe in Afrika en maakte documentaires voor National Geographic. Daar waar de rivierkreeften zingen is haar romandebuut. In de VS zijn inmiddels meer dan 6 miljoen exemplaren verkocht en staat het boek al drie jaar in de bestsellerlijst van de New York Times. De vertaalrechten zijn aan 49 landen verkocht.

Boeken
Delia Owens - Daar waar de rivierkreeften zingen
Delia Owens

Gebonden editie van deze prachtige #1 bestseller

The House of Books nieuwsbrief
Meer weten over de boeken, auteurs, het laatste nieuws en leuke winacties van The House of Books? Blijf op de hoogte via onze nieuwsbrief!
Blijf op de hoogte

Volg onze sociale media voor het laatste nieuws