Zoeken
THB voorstelrondje - Anouk © "M"
Deze week weer een nieuw voorstelrondje. Vandaag is de nieuwe stagiaire aan de beurt: Anouk!

THB voorstelrondje - Anouk

Gepubliceerd op 15 februari, 2022 om 15:00, aangepast op 15 februari, 2022 om 15:38

Anouk

 

Anouk de Bree, Stagiaire.

Wat heb je gestudeerd en wat heb je gedaan voordat je bij The House of Books ging werken?

Ik heb een bachelor Engelse Taal en Cultuur aan de Universiteit Utrecht gevolgd, met een focus op Engelse literatuur. Ik was vooral gek op de vakken waarin we Oud-Engelse literatuur behandelden, Beowulf is een van mijn favoriete verhalen. In mijn derde jaar heb ik een semester in Melbourne, Australië gestudeerd, met een focus op scriptschrijven en Aboriginal cultuur. Na het halen van mijn diploma ben ik de master Redacteur/editor aan de Universiteit van Amsterdam gaan volgen en dit is echt een aanrader, een superleuke master met veel vakken die slaan op de praktijk van het boekenvak!

Hoe ben je bij The House of Books terecht gekomen en wat is je functie binnen de uitgeverij?

Momenteel ben ik mijn master aan het afronden met mijn stage hier bij The House of Books. Door mijn achtergrond in de Engelse literatuur wilde ik graag stagelopen bij een uitgeverij die ook veel vertaalde boeken uitgeeft. Ik kwam al snel bij The House of Books terecht en het was een perfecte match! Ik ben hier nog maar een paar weken nu maar ik heb het erg leuk en er valt zoveel te leren. Ik ben onder andere verantwoordelijk voor de socials en de nieuwsbrief, lees mee met ingezonden manuscripten en vertaal af en toe wat interviews met onze buitenlandse auteurs.

Wat doe je graag naast je werk?

Lezen, natuurlijk! Verder ga ik graag boulderen en zwemmen en ben ik gek op dansen. Op het moment staat alles even op een laag pitje omdat ik net een baby heb gekregen, dus die vult mijn dagen nu naast mijn stage. Gelukkig heb ik het met haar ook erg leuk!

Wat is je favoriete THB-boek?

Lastige vraag hoor! De boekendief van Markus Zusak is altijd een van mijn favoriete boeken geweest, wat heb ik daar om gehuild! Een prachtig, dramatisch boek vol ellende en toch lukt het Zusak om het verhaal niet te zwaar of morbide te maken en om de lezer te laten lachen. De personages zijn zo rijkelijk beschreven dat het voelt alsof ze je eigen buren zijn. Een ander boek dat ik erg mooi vond is Daar waar de rivierkreeften zingen van Delia Owens, de omgeving is prachtig beschreven en terwijl je leest voel je bijna de warme, zware moeraslucht waar het zich in afspeelt. Ook Stranddagboek vond ik erg vermakelijk en heb ik in één ruk uitgelezen.

Wat is, naast je favoriete THB-boek, je favoriete boek of all time?

Blijft altijd moeilijk om te beantwoorden! To Kill a Mockingbird van Harper Lee staat voor altijd ergens bovenaan mijn lijst, de personages zijn zo natuurlijk en geloofwaardig geschreven en wat een rolmodel is Atticus Finch! “They’re certainly entitled to think that, and they’re entitled to full respect for their opinions… but I’ve got to live with myself. The one thing that doesn’t abide by majority rule is a person’s conscience.”
Een paar andere favorieten zijn Het huis van de moskee van Kader Abdolah, White Fang van Jack London en alles van Jane Austen. Ik ben natuurlijk ook opgegroeid met Harry Potter en die boeken heb ik echt kapot gelezen toen ik klein was. Mijn moeder heeft het eerste deel voorgelezen toen ik nog niet kon lezen, en persoonlijk feitje: ik heb een tattoo van het symbool van de Deathly Hallows.

Wat was het leukste project waar je aan hebt gewerkt bij THB en waarom?

Ik ben er pas net dus ik heb nog niet aan een groot project meegewerkt, maar dat komt vast snel genoeg! Wel heb ik mijn eigen projectje on the side om alle boeken van THB die ik in handen kan krijgen te lezen en dat bevalt me bijzonder goed, haha.

This or that:

Team papier of team e-book?

Papier, ook omdat ik het fijn vind om mijn boekenkast steeds meer vol te proppen. Ik neem mijn e-reader eigenlijk alleen mee op reis.

Hardback of paperback?

Hardback.

Ezelsoren of boekenlegger?

Boekenlegger, heb een beetje respect voor je mooie boeken, zeg!

Boeken die je laten lachen of boeken die je aan het huilen maken?

Ik vind beide erg leuk, maar stiekem lees ik het liefst een tranentrekker.

Eén of meerdere boeken tegelijk lezen?

Ik lees wel vaak meerdere tegelijk. Ik wissel graag de zwaardere boeken waar ik mijn aandacht goed bij moet houden af met iets luchtigs.

Thriller of roman?

Roman.

The House of Books nieuwsbrief
Meer weten over de boeken, auteurs, het laatste nieuws en leuke winacties van The House of Books? Blijf op de hoogte via onze nieuwsbrief!
Blijf op de hoogte

Volg onze sociale media voor het laatste nieuws