Zoeken
Fans van het eerste uur: 'Box'
We hebben deze week weer een Fans van het eerste uur! We laten hierin enthousiaste lezers aan het woord. Deze week beantwoordt Véronique een paar vragen over spannende thriller Box!

Fans van het eerste uur: 'Box'

Gepubliceerd op 10 maart, 2022 om 15:00, aangepast op 10 maart, 2022 om 10:11

Wat overtuigde je om Box te lezen?

Ik was al langer nieuwsgierig naar de boeken van Camilla Läckberg, maar moet eerlijk bekennen dat ik tot nog toe nog nooit een boek van haar hand gelezen had. Toen mijn partner Bryan en ik samen aan het kijken waren welke boeken uitkwamen bij jullie zagen we Box voorbij komen en na de flaptekst gelezen te hebben waren we beiden erg nieuwsgierig. En omdat ik het nu toch echt tijd vond worden dat ik kennis ging maken met Läckberg ben ik deze gaan lezen, ook al was het dan een boek wat ze geschreven heeft met Henrik Fexeus. En ik heb absoluut geen spijt er van.

Als je met een personage een praatje kon maken, wie zou je dan kiezen en waarom?

Ik zou dan graag een praatje maken met Vincent Walder. Hij is mentalist en ik zou het er wel met hem over willen hebben hoe hij toch iedere keer zeker weet welke keuze hij moet maken. Dit moet hij aan lichaamstaal zien of door vragen te beïnvloeden, en de manier waarop ben ik wel benieuwd naar. 

Heb je een favoriet hoofdstuk of een quote die je zal bijblijven?

Ik vond de flashbacks in het verhaal bijzonder en deze zijn me het meest bijgebleven. Ik ben een enorme veellezer (na Box heb ik nu alweer bijna 40 boeken gelezen) dus een echt hoofdstuk zou ik niet durven zeggen, maar ik weet me de flashbacks nog goed voor de geest te halen en deze hebben zeker indruk op mij gemaakt.

Aan wie zou je het boek aanraden?

Aan iedereen die graag thrillers leest, maar die ook door het aantal pagina’s heen kan kijken. Onze website Koukleum.nl heb ik samen met mijn partner Bryan. En hij schrok toch wel van de dikte van het boek, waarna hij mijn kant op keek of ik hem niet wilde lezen. En ik ben blij dat ik hem gelezen heb dus nu probeer ik hem toch over te halen het boek te gaan lezen, want het is zonde als hij het boek niet gaat lezen omdat het aantal pagina’s een beetje afschrikt.

Wat is de beste goocheltruc die je ooit hebt gezien?

De beste… Uhm goede vraag. We kijken wel eens Mindf*ck van Victor Mids op televisie en bij sommige googeltrucs haal ik de clou er van tevoren er wel uit, maar sommige zijn zo goed dat ik echt versteld blijf staan hoe hij het doet. Hoe weet hij wat diegene gaat antwoorden? Dat zijn echt mentalistentrucs en die boeien mij wel erg, vandaar dat ik dan ook met Vincent Walder zou willen praten!


 

Auteurs
Auteur: Camilla Läckberg

Camilla Läckberg is een van de succesvolste Zweedse thrillerauteurs, met wereldwijd meer dan 30 miljoen verkochte boeken. Van haar populaire Fjällbacka-serie met Patrik Hedström en Erica Falck zijn alleen in Nederland al meer dan 3 miljoen exemplaren verkocht. Recent schreef ze in samenwerking met Henrik Fexeus de bestsellers Box en Cultus, de eerste twee delen van een spannende nieuwe trilogie.

Auteur: Henrik Fexeus

Henrik Fexeus is een bekende Zweedse mentalist, auteur en tv-presentator. Van zijn boeken zijn inmiddels meer dan een miljoen exemplaren verkocht en ze worden vertaald in 30 landen. In 2017 debuteerde hij als fictie-auteur met zijn youngadultroman The Lost, het eerste deel van een trilogie.

Boeken
Camilla Läckberg & Henrik Fexeus - Box
Camilla Läckberg & Henrik Fexeus

Fjällbacka-fans opgelet: Läckberg en Fexeus introduceren een nieuw speurdersduo

The House of Books nieuwsbrief
Meer weten over de boeken, auteurs, het laatste nieuws en leuke winacties van The House of Books? Blijf op de hoogte via onze nieuwsbrief!
Blijf op de hoogte

Volg onze sociale media voor het laatste nieuws