Zoeken
Q&A met Ali Hazelwood, auteur van 'De liefdeshypothese'
Nu een tijdje geleden de TikTok-sensatie De liefdeshypothese van Ali Hazelwood bij THB is verschenen, leek dit ons een uitstekend moment haar een paar prangende vragen te stellen! Ook benieuwd naar de achtergrond van de auteur van jouw favoriete smutty roman? Lees snel verder!

Q&A met Ali Hazelwood, auteur van 'De liefdeshypothese'

Gepubliceerd op 22 augustus, 2022 om 16:00, aangepast op 31 augustus, 2022 om 13:41

INSPIRATIE

Wat inspireerde je om De liefdeshypothese te schrijven?

De liefdeshypothese was oorspronkelijk een fanfiction: ik deed mee aan een fandom exchange [red: waarbij twee fanfictionschrijvers een verhaal voor elkaar schrijven] en een vriendin zei dat ze erg graag een fake-dating verhaal zou lezen. Ik had net To All The Boys I’ve Loved Before gekeken en vond die geweldig, dus nam ik de uitdaging aan en begon met schrijven!

Hoe heb je je achtergrond, kennis en ervaring als wetenschapper kunnen gebruiken tijdens het schrijven?

Ik heb wat settings gebruikt waar ik erg bekend mee ben (klaslokalen, laboratoria, studieplekken, etc.). Het was zó leuk om mijn favoriete dingen te gebruiken en ze hier en daar in het verhaal te stoppen!

Waarom denk je dat romcom romans over vrouwen in STEM en in de wetenschap zoveel lezers van over de hele wereld weten te boeien?

Ik weet niet zeker waarom andere mensen het zo leuk vinden. Waarom ik het zelf zo leuk vind om over zo’n setting te schrijven is omdat ze voor mij altijd erg veel stress hebben opgeleverd en door erover te schrijven vind ik een manier om er de humor van in te zien en om veel van de negatieve aspecten ervan te kunnen lachen.

Wat is zo fascinerend aan deze specifieke omgeving?

Moeilijk om te zeggen, ook omdat ik het gevoel heb dat iedereen het anders ervaart. Ikzelf koos een carrière in STEM omdat er specifieke onderzoeksvragen waren die ik onder handen wilde nemen en omdat ik het zo leuk vind om een experiment op te zetten, de data te verzamelen en dit te analyseren.

Uit welke vrouwen in STEM put je inspiratie als je schrijft?

Alle vrouwen om me heen – vriendinnen, mentoren, collega’s!

PERSOONLIJK

Was er een auteur die je heeft geïnspireerd om te schrijven?

Meerdere, maar degene die me gelijk invalt is PsiCygni, een populaire fanfictionauteur in het Star Trek fandom. Ik was haar werk aan het lezen en ik voelde me gelijk zo gemotiveerd om zelf ook te leren schrijven!

Wat voor boeken vind je zelf leuk om te lezen?

Veel romans, veel fanfiction en thrillers/mysteries/horror!

Wat is je favoriete trope?

Voorbestemde liefde – bonuspunten als ze aartsvijanden zijn.

Wat vind je leuk om in je vrije tijd te doen?

Ik haak veel terwijl ik k-drama kijk. Dat maakt me zó gelukkig.

Hoe vind je de balans tussen je schrijfcarrière en je werk in de wetenschap?

Niet! Ik ben altijd te laat en alles wat ik inlever, voor beide banen, is altijd een enorm rotzooitje. 

Wat vind je zo leuk aan romans?

Alles! De tropes, het feit dat het zo personage-gericht is, weten dat ik een gelukkig einde kan verwachten, the feels, de hete scènes!

JUST FOR FUN

Wat zou je droomcast zijn voor de film van De liefdeshypothese?

De cast van The Last Jedi (2017), met dir. Rian Johnson :) (Plus, ik heb het idee dat Bradley Cooper een erg goeie Tom Benton zou zijn?)

Wat zijn drie feitjes die lezers moeten weten over jou of je boeken?

- De originele Engelse titel van De liefdeshypothese was bijna ‘Purely Academic’ geworden

- Mijn man en ik hebben een soort van gewoonte om dingen in de vorm van een watermeloen te kopen (o.a. een kattenbedje, verschillende kommen, twee deurmatten) en we weten allebei niet echt waarom? Help!

- Een van mijn eerste ships was Michiru met Haruka van Sailor Moon en de laatste tijd ben ik weer al hun scènes aan het terugkijken en ik vind ze nog steeds geweldig.
 

Auteurs
Auteur: Ali Hazelwood

Ali Hazelwood is een veelvoudig gepubliceerde auteur - helaas van artikelen over hersenwetenschap, waarin niemand zoent en nog lang en gelukkig leeft. Ze komt oorspronkelijk uit Italië en woonde in Duitsland en Japan voordat ze naar de VS verhuisde om te promoveren in de neurowetenschappen. Ze is onlangs professor geworden, wat ze zelf amper kan geloven. Als Hazelwood niet aan het werk is, houdt ze van hardlopen, haken en sciencefictionfilms kijken met haar twee katten en haar echtgenoot.

Boeken
Ali Hazelwood - De liefdeshypothese
Ali Hazelwood

Sexy, romantisch en zo goed: dé TikTok-sensatie van het jaar

The House of Books nieuwsbrief
Meer weten over de boeken, auteurs, het laatste nieuws en leuke winacties van The House of Books? Blijf op de hoogte via onze nieuwsbrief!
Blijf op de hoogte

Volg onze sociale media voor het laatste nieuws