Zoeken
Leesclubvragen 'De oorlogsbibliotheek' van Addison Armstrong
Speciaal voor al onze lezers die graag De oorlogsbibliotheek van Addison Armstrong met hun leesclub zouden willen lezen, of die zelf gewoon tijdens of na het lezen wat dieper zouden willen nadenken over deze prachtige oorlogsroman, hebben we een aantal verdiepende vragen op een rijtje gezet. Hopelijk hebben jullie er wat aan!

Leesclubvragen 'De oorlogsbibliotheek' van Addison Armstrong

Gepubliceerd op 14 september, 2022 om 15:00, aangepast op 13 september, 2022 om 12:52

Discussievragen

 1. Wat was het meest verrassende of interessante feit dat je hebt geleerd over de United States Naval Academy of de Eerste Wereldoorlog tijdens het lezen van De oorlogsbibliotheek?
 2. De oorlogsbibliotheek gaat niet alleen over de veerkracht van mensen ten tijde van ontberingen, maar ook over de kracht die vrouwen in zich hebben om verandering teweeg te brengen. Heb jij een moment in je leven gehad dat je een obstakel overwon of dat je pleitte voor iets waar je een sterke mening over had? Wil je hierover vertellen? Heb je hierdoor iets over jezelf of over de wereld geleerd?
 3. Wat vind je het sterkste punt van zowel Emmaline als Kathleen? Wat zijn hun zwakke punten? Hoe worden ze hierdoor gevormd in de roman?
 4. Emmaline zet een leeskring op om een inclusieve omgeving te creëren voor alle soldaten. Welke andere kansen denk je dat leesclubs creëren voor lezers? Wat zijn de positieve ervaringen die je hebt opgedaan door je aan te sluiten bij een leesclub?
 5. Bespreek hoe rouw en verlies zowel Emmalines als Kathleens leven vormen en de overeenkomstige en verschillende manieren waarop ze omgingen met hun emoties. Hoe denk je dat jij zou zijn omgegaan met hun omstandigheden als je Emmaline of Kathleen was?
 6. Wat was je favoriete scene in de roman en waarom?
 7. Als jij in Emmalines schoenen had gestaan, hoe zou jij dan zijn omgegaan met haar ingrijpende beslissing tegen het einde van het boek? Heb je het gevoel dat Emmaline uiteindelijk de goede of de verkeerde keuze heeft gemaakt en waarom?
 8. Wat vind je bijzonder aan de relatie tussen Emmaline en Nicholas? Hoe hielpen ze elkaar te groeien en te veranderen in de roman? Heb je een favoriete scene van hun tweeën en zo ja, welke?
 9. Bespreek hoe Emmalines identiteit als Russische immigrant haar verhaal heeft vormgegeven en de keuzes die ze heeft gemaakt in de roman. Denk je dat haar verhaal anders was geweest als ze een andere achtergrond had gehad? En zo ja, hoe?
 10. En Kathleen? Denk je dat haar leven een andere wending zou hebben genomen als haar opvoeding wat traditioneler was geweest voor die tijd? Zo ja, hoe?
 11. Wat vind je van het einde?

 

Auteurs
Auteur: Addison Armstrong

Addison Armstrong studeerde in 2020 af aan de Vanderbilt University met zowel een onderwijsdiploma als een diploma in taal- en letterkunde. Sinds 2021 heeft ze ook nog een master in leesonderwijs op zak. De oorlogsbibliotheek is na Het licht van Luna Park haar tweede roman. Ze woont in Nashville, Tennessee.

Boeken
Addison Armstrong - De oorlogsbibliotheek
Addison Armstrong

Twee vrouwen. Eén geheim. Een waarheid om voor te vechten.

The House of Books nieuwsbrief
Meer weten over de boeken, auteurs, het laatste nieuws en leuke winacties van The House of Books? Blijf op de hoogte via onze nieuwsbrief!
Blijf op de hoogte

Volg onze sociale media voor het laatste nieuws