Zoeken
Fans van het eerste uur: 'De oorlogsbibliotheek'
We hebben deze week weer een Fans van het eerste uur! We laten hierin enthousiaste lezers aan het woord. Deze week vertelt Annelies over haar leeservaring van De oorlogsbibliotheek van Addison Armstrong.

Fans van het eerste uur: 'De oorlogsbibliotheek'

Gepubliceerd op 7 november, 2022 om 10:24, aangepast op 10 november, 2022 om 14:18

Wat overtuigde je om De oorlogsbibliotheek te lezen?

Ik heb een zwak voor oorlogsromans, wanneer er dan ook nog eens boeken in verwerkt zijn, ben ik helemaal in de zevende hemel. De achterflaptekst was overigens erg mysterieus, waardoor ik enorm getriggerd werd om te beginnen lezen.

 

Als je met een personage een praatje kon maken, wie zou je dan kiezen en waarom?

Deze is makkelijk, ik zou resoluut voor Emmaline Balakin kiezen. Een vrouw die in een gevaarlijke tijd durft op te komen voor zichzelf, voor haar waarden, normen en zich zelfs niet laat afschrikken door alle risico’s die hieraan verbonden zijn. Een vrouw die de sterkte van woorden begrijpt en deze gebruikt om haar onweerstaanbare drang naar rechtvaardigheid te bekrachtigen.

 

Heb je een favoriet hoofdstuk of een quote die je zal bijblijven?

Zeker en vast.

‘Boeken zijn de beste plek om te schuilen, als het allemaal te veel wordt.’

Een quote die volledig omvat hoe ikzelf mij voel omringd door boeken. Ze zijn mijn veilige haven, mijn schuilplaats, mijn rust.

 

Aan wie zou je het boek aanraden?

Aan wie niet? Het is een boek dat echt weggelegd is voor iedereen. Het leest vlot, heeft twee krachtige verhaallijnen en geeft je de rust om je te verdiepen in een prachtig verhaal. Net wat iedereen nodig heeft in deze al te drukke tijden.

 

Heb je een leuk/interessant feitje over de Eerste Wereldoorlog geleerd uit het boek en zo ja, wat was dat?

Ja, heel erg veel eigenlijk. Mijn kennis van de Eerste Wereldoorlog was echt beperkt, dus De oorlogsbibliotheek bracht mij enorm veel bij. Een feitje dat mij erg verbaasde was de discriminatie naar de gekleurde, gewonde soldaten toe. Soldaten die net als hun blanke medesoldaten vochten voor hun land, maar dan toch in het ziekenhuis aan hun lot overgelaten werden, omdat ze kleurlingen waren. Onwerkelijk!

 

(@Annelies_leesthttps://justbooks9.webnode.be/)

Auteurs
Auteur: Addison Armstrong

Addison Armstrong studeerde in 2020 af aan de Vanderbilt University met zowel een onderwijsdiploma als een diploma in taal- en letterkunde. Sinds 2021 heeft ze ook nog een master in leesonderwijs op zak. De oorlogsbibliotheek is na Het licht van Luna Park haar tweede roman. Ze woont in Nashville, Tennessee.

Boeken
Addison Armstrong - De oorlogsbibliotheek
Addison Armstrong

Twee vrouwen. Eén geheim. Een waarheid om voor te vechten.

The House of Books nieuwsbrief
Meer weten over de boeken, auteurs, het laatste nieuws en leuke winacties van The House of Books? Blijf op de hoogte via onze nieuwsbrief!
Blijf op de hoogte

Volg onze sociale media voor het laatste nieuws