Zoeken
Lees Christie 2023 - Januari
Welkom bij de Lees Christie Challenge 2023! Dit jaar ligt de focus op de methoden en motieven in de boeken van Agatha Christie.

Lees Christie 2023 - Januari

Gepubliceerd op 24 januari, 2023 om 11:40, aangepast op 24 januari, 2023 om 11:39

(NB: de motieven hoeven niet de reden te zijn dat de moord heeft plaatsgevonden, maar zijn een belangrijk thema in het verhaal dat we hebben gekozen. Op deze manier kunnen we de motieven van personages bespreken zonder dat we spoilers geven over de dader!)

Onze keuze voor januari is: Schuldig in eigen ogen.

Voor januari moesten wij een boek kiezen waar jaloezie in voor kwam en hiervoor hebben wij Schuldig in eigen ogen gekozen.

Waar gaat het boek over?
Elinor Carlisle, de jonge erfgename van een aanzienlijk fortuin, wordt beschuldigd van twee moorden. Het bewijsmateriaal stapelt zich op en er is er heel wat speurwerk van Hercule Poirot nodig om de zaak te verhelderen.

Jaloezie is een populair thema in Agatha Christie’s boeken dus er zijn nog veel andere om te kiezen als je Schuldig in eigen ogen al hebt gelezen. Een van de ‘fan favorieten’ is natuurlijk Moord op de Nijl waarin een driehoeksverhouding en de bijbehorende jaloezie zich voordoen. Poirot speelt bridge is nog een uitstekende keuze voor deze maand, of je kan bijvoorbeeld Vijf kleine biggetjes, Moord op de golflinks, Moord in Mesopotamië of Een olifant vergeet niet gauw lezen. Als je liever met een Miss Marple verhaal begint raden wij De spiegel barstte aan.

Welke ga jij lezen? ⁠

Deel het met ons via #LeesChristie2023 & #ReadChristie2023⁠ of via de comments op onze Instagram- en Facebookposts iedere maand!

Auteurs
Auteur: Agatha Christie

Agatha Christie schreef 80 detectives, ruim 200 korte verhalen, 19 toneelstukken en 6 romans als Mary Westmacott. In Nederland zijn naar schatting bijna 20 miljoen boeken verkocht van Christie, en met ruim 3,2 miljard verkochte exemplaren wereldwijd is ze de bestverkopende auteur aller tijden.

Boeken
Agatha Christie - Schuldig in eigen ogen
Agatha Christie

Agatha Christie - Moord op de Nijl
Agatha Christie

Nieuwe Hollywood-verfilming na succes Moord in de Oriënt-Expres

Agatha Christie - Poirot speelt bridge
Agatha Christie

Agatha Christie - Vijf kleine biggetjes
Agatha Christie

Carla Lemarchant komt bij de beroemde detective Hercule Poirot om hulp. Ze vertelt hem dat haar moeder is veroordeeld wegens moord op haar vader en in de gevangenis gestorven is. Ze is ervan overtuigd dat haar moeder onschuldig was en vraagt Poirot om het onmogelijke alsnog te bewijzen.

Agatha Christie - Moord op de golflinks
Agatha Christie

Agatha Christie - Moord in Mesopotamië
Agatha Christie

Agatha Christie - De spiegel barstte
Agatha Christie

Een spannend Miss Marple verhaal

The House of Books nieuwsbrief
Meer weten over de boeken, auteurs, het laatste nieuws en leuke winacties van The House of Books? Blijf op de hoogte via onze nieuwsbrief!
Blijf op de hoogte

Volg onze sociale media voor het laatste nieuws