Zoeken
THB voorstelrondje - Laura
Deze week weer een voorstelrondje want sinds vorige week hebben wij een nieuwe stagiaire: Laura!

THB voorstelrondje - Laura

Gepubliceerd op 20 februari, 2023 om 15:35, aangepast op 20 februari, 2023 om 15:40

Laura van Dongen, stagiaire.

Wat heb je gestudeerd en wat heb je gedaan voordat je bij The House of Books ging werken?

Al een aantal jaar loop ik rond op de universiteit in Leiden en daar heb ik dan ook mijn bachelor Film- en Literatuurwetenschappen afgerond. Ik heb weliswaar voor de film-specialisatie gekozen in mijn bachelor, maar mijn liefde voor het boekenvak is er niet minder op geworden! Tijdens mijn derde jaar heb ik dan ook extra vakken gekozen gericht op de boekwetenschap en uitgeven. Op dit moment volg ik ook in Leiden mijn master Book and Digital Media Studies waar ik mij hard probeer te maken voor het studentenwelzijn als studentlid in het opleidingsbestuur.

Hoe ben je bij The House of Books terecht gekomen en wat is je functie binnen de uitgeverij?

Naast mijn studie wil ik graag ervaring opdoen binnen het boekenvak. The House of Books geeft al jaren boeken uit die ik gedurende mijn leven als jongvolwassene heb gelezen dus hoe gaaf is het dat ik nu hier stage mag lopen!

Wat doe je graag naast je werk?

Natuurlijk lees ik graag, maar ik ben ook veel te zien in verscheidene bioscopen. Met mijn Cinevillepas ga ik graag zo'n 2 á 3 keer in de maand naar de film en dit kan uiteenlopen van horror tot zoetsappig liefdesverhaal.

Wat is je favoriete THB-boek?

De Rizzoli & Isles-reeks van Tess Gerritsen is mijn favoriet! Toen ik 12 was, las ik deze boeken met veel plezier (ook keek ik naar de serie op Net5). Ik ben destijds ook naar Utrecht gereisd voor een signeersessie van Gerritsen voor haar nieuwe boek Het stille meisje (2011).

Wat is, naast je favoriete THB-boek, je favoriete boek of all time?

Dit is een hele moeilijke, maar als ik écht moet kiezen dan is mijn favoriete film Cloud Atlas (film-adaptatie van het gelijknamige boek van David Mitchell). Naast het feit dat de film het boek heel goed navolgt, is het verhaal ook prachtig neergezet door bekende acteurs zoals Halle Berry, Tom Hanks en Hugh Grant.

Wat was het leukste project waar je aan hebt gewerkt bij THB en waarom?

Ik ben hier natuurlijk nog pas net, maar ik ben erg enthousiast voor een aantal projecten waar ik - voor nu - nog niets over kwijt kan...

This or that:

Team papier of team e-book?

Papier! 

Hardback of paperback?

Hardback, als mijn portemonnee dat toelaat.

Ezelsoren of boekenlegger?

Een boekenlegger natuurlijk!

Boeken die je laten lachen of boeken die je aan het huilen maken?

Geef mij maar een tranentrekker, die laat het meest een indruk achter.

Eén of meerdere boeken tegelijk lezen?

Afhankelijk van mijn stemming lees ik graag meerdere boeken tegelijk. 

Thriller of roman?

Thriller, duh.

The House of Books nieuwsbrief
Meer weten over de boeken, auteurs, het laatste nieuws en leuke winacties van The House of Books? Blijf op de hoogte via onze nieuwsbrief!
Blijf op de hoogte

Volg onze sociale media voor het laatste nieuws