Zoeken
15 this or that-vragen aan... Bella Mackie
Bella Mackie is een freelancejournalist voor o.a. The GuardianViceVogue en GQHoe vermoord ik mijn familie? is haar fictiedebuut. In Hoe vermoord ik mijn familie? ontdekt Grace Bernard dat haar afwezige miljonairsvader de smeekbeden van haar stervende moeder heeft afgewezen en zweert ze wraak door elk lid van zijn familie te vermoorden.

15 this or that-vragen aan... Bella Mackie

Gepubliceerd op 8 juni, 2023 om 13:00, aangepast op 8 juni, 2023 om 16:18

Waar gaat Hoe vermoord ik mijn familie? over?
Het boek gaat over een jonge vrouw die zich benadeeld voelt door haar vader en besluit wraak te nemen in de meest vreselijke manieren
 
Wat inspireerde je om Hoe vermoord ik mijn familie? te schrijven?
Heel veel verschillende dingen. Mijn affiniteit met misdaad-fictie, maar ook de frustratie dat de meeste vrouwen naamloze slachtoffers zijn in dit fictie-genre. De behoefte om een verhaal te vertellen van vrouwelijke woede, geïnspireerd door Villanelle in Killing Eve en de drang om dit in een humoristische manier te vertellen.

Als je nog een 'How to'-boek moest schrijven, wat zou de titel zijn? How to...

Hoe stop je met je zorgen te maken (ik heb het nooit onder de knie gekregen).
 
Nu hebben we 15 lastige This or That-vragen voor je. Als je echt moet kiezen:
 
Team luisterboek of team e-book?
Ohh. E-book. Ik hou van het lezen van pagina's.

Paperback of hardback?

Paperback. Ik breek graag de rug van een boek.
 
Thriller of roman?
Thriller!
 
Ezelsoren of boekenlegger?
Ezelsoren 100%.
 
Bibliotheek of boekhandel?
Ik heb liever een boekhandel, dan kan ik terug naar de boeken waar ik van hou.
 
Boeken die je laten lachen of boeken die je aan het huilen maken?
PG Wodehouse maakt mij altijd aan het lachen. Laatst heb ik ook gelachen om Really Good Actually van Monica Heisey. Met Hamnet huil ik bakken vol.
 
Thuis of buitenshuis schrijven?
Thuis, maar na een tijdje word ik gek en zou ik graag een kantoor hebben.
 
Schrijven in absolute stilte of met muziek aan?
Stilte! Ik heb met muziek geprobeerd, maar dan raak ik afgeleid.
 
Dineren met je favoriete auteur of met je favoriete personage? (En wie zou dat zijn?)
God, ik zou graag willen dineren met Hilary Mantel. Wellicht zou een personage ook interessant zijn, bijvoorbeeld Cromwell, aangezien Mantel hem fantastisch neer heeft gezet op papier. Als hij een echt persoon zou zijn geweest, zou hij mij vertellen hoe zeer dat klopt.
 
Interview of recensie?
Interview. Recensies zijn doodeng.
 
Eén of meerdere boeken tegelijk schrijven?
Wie schrijft meerdere boeken tegelijk???
 
Films of serie?
Serie die ik achter elkaar kan kijken.
 
Netflix & chill of een avondje uit?
Dat verschilt. Een avondje uit als ik met mijn beste vrienden ben.
 
Stad of platteland?
Stad, maar wel de mogelijkheid om soms naar het platteland te ontsnappen.

Auteurs
Auteur: Bella Mackie

Bella Mackie is een freelancejournalist voor o.a. The Guardian, Vice, Vogue en GQ. Haar fictiedebuut Hoe vermoord ik mijn familie? werd een internationale bestseller, waarvan meer dan 1 miljoen exemplaren verkocht werden. Wat een manier om te gaan is haar tweede thriller.

Boeken
Bella Mackie - Hoe vermoord ik mijn familie?
Bella Mackie

Wanneer Grace Bernard ontdekt dat haar afwezige miljonairsvader de smeekbeden van haar stervende moeder heeft afgewezen, zweert ze wraak door elk lid van zijn familie te vermoorden.

The House of Books nieuwsbrief
Meer weten over de boeken, auteurs, het laatste nieuws en leuke winacties van The House of Books? Blijf op de hoogte via onze nieuwsbrief!
Blijf op de hoogte

Volg onze sociale media voor het laatste nieuws