Zoeken
LeesChristie 2024 - Maart
Doe mee aan de Lees Christie Challenge 2024 met onze suggestie voor de maand maart! Dit jaar gaan we op ontdekkingsreis door het werk van Agatha Christie, verdeeld over verschillende decennia.

LeesChristie 2024 - Maart

Gepubliceerd op 11 maart, 2024 om 12:19, aangepast op 11 maart, 2024 om 12:24

Dit jaar gaan we op ontdekkingsreis door het werk van Agatha Christie, verdeeld over verschillende decennia! Doe jij ook weer mee?⁠ 🕵️‍♀️⁠

Voor maart kozen we voor de laatste keer een boek uit de jaren '20, en dat is geworden: Het geheim van de blauwe trein! Dit boek werd in 1928 gepubliceerd en is eigenlijk afgeleid van het korte verhaal The Plymouth Express. Tegen die tijd had Christie al vier romans met Hercule Poirot gepubliceerd, evenals een verzameling korte verhalen. Het is echter het eerste boek waarin zowel de heer Goby, die een particuliere onderzoeksdienst leidt, als George, de bediende van Poirot, voorkomen. Beide personages komen daarna meer voor in verschillende andere Poirot-verhalen.

 

Waar gaat het boek over? 

De verwende miljonairsdochter Ruth Kettering krijgt van haar vader een wereldberoemde robijn: het ‘Vurig Hart’. Zoals van veel beroemde edelstenen wordt verteld, zou ook deze robijn zijn eigenaar echter ongeluk brengen. In dit geval klopt dat. Ruth wordt, terwijl ze op weg is naar de Franse zuidkust, vermoord. Dat haar moordenaar ten slotte wordt ontmaskerd, is te danken aan een van haar medepassagiers in de trein: niemand minder dan Hercule Poirot.

 

Andere opties

Omdat het thema van dit jaar 'Door de decennia heen' is, kun je elk boek uit de jaren '20 lezen deze maand. Als je Het geheim van de blauwe trein al hebt gelezen, hebben we hier nog enkele suggesties. Lees bijvoorbeeld De grote vierover de zaak die Hercule Poirot vaak de allerbelangrijkste van zijn carrière noemt, of de klassieker De moord op Roger Ackroyd, verkozen tot de beste detective ooit. 

 

Welke ga jij lezen? ⁠
Deel het met ons via #LeesChristie2024 & #ReadChristie2024⁠ of via de comments op onze Instagramposts iedere maand!⁠

Auteurs
Auteur: Agatha Christie

Agatha Christie schreef 80 detectives, ruim 200 korte verhalen, 19 toneelstukken en 6 romans als Mary Westmacott. In Nederland zijn naar schatting bijna 20 miljoen boeken verkocht van Christie, en met ruim 3,2 miljard verkochte exemplaren wereldwijd is ze de bestverkopende auteur aller tijden.

Boeken
The House of Books nieuwsbrief
Meer weten over de boeken, auteurs, het laatste nieuws en leuke winacties van The House of Books? Blijf op de hoogte via onze nieuwsbrief!
Blijf op de hoogte

Volg onze sociale media voor het laatste nieuws