Zoeken
LeesChristie 2024 - April
Doe mee aan de Lees Christie Challenge 2024 met onze suggestie voor de maand maart! Dit jaar gaan we op ontdekkingsreis door het werk van Agatha Christie, verdeeld over verschillende decennia.

LeesChristie 2024 - April

Gepubliceerd op 11 april, 2024 om 08:17, aangepast op 8 april, 2024 om 15:24

Dit jaar gaan we op ontdekkingsreis door het werk van Agatha Christie, verdeeld over verschillende decennia! Doe jij ook weer mee?⁠ 🕵️‍♀️⁠
 

Welkom in de jaren dertig! Om onze tijd in Christies meest productieve decennium een vliegende start te geven, hebben we ervoor gekozen om Moord in de pastorie te lezen, dat in 1930 werd gepubliceerd. Hier maken we kennis met de bedrieglijk scherpzinnige Miss Marple, het dorp St Mary Mead, en krijgen we een geweldig inzicht in het dorpsleven en de buurtroddels. Christie geloofde dat het idee voor Miss Marple voortkwam uit Caroline Sheppard in De moord op Roger Ackroyd, die, net als Miss Marple, een ongehuwde vrouw was die alles wist, zag en hoorde.

Waar gaat het boek over?

De rijke kolonel Protheroe is bepaald niet de meest populaire inwoner van het dorpje St. Mary Mead. Als hij op een middag vermoord wordt gevonden in de pastorie, heeft de politie dan ook heel wat verdachten. Miss Jane Marple, die vlak naast de pastorie woont, besluit de politie een handje te helpen. En samen met de dorpsdominee ontmaskeren ze de moordenaar, juist als hij op het punt staat nog een slachtoffer te maken.

De jaren 30

Deze periode was enorm productief voor Christie: ze publiceerde twintig romans, vijf korteverhalenbundels en twee toneelstukken. In 1930 schreef Christie haar eerste roman onder het pseudoniem Mary Westmacott. Deze serie was een kans voor Christie om af te wijken van misdaadromans en de menselijke psychologie en de complexiteit van liefde in al zijn vormen te verkennen.

1930 markeerde ook een enorme verandering in Agatha's persoonlijke leven. Terwijl ze aanwezig was bij een archeologische opgraving in Ur, ontmoette ze Max Mallowan met wie ze datzelfde jaar trouwde.

Welke ga jij lezen? ⁠
Deel het met ons via #LeesChristie2024 & #ReadChristie2024⁠ of via de comments op onze Instagramposts iedere maand!⁠

Auteurs
Auteur: Agatha Christie

Agatha Christie schreef 80 detectives, ruim 200 korte verhalen, 19 toneelstukken en 6 romans als Mary Westmacott. In Nederland zijn naar schatting bijna 20 miljoen boeken verkocht van Christie, en met ruim 3,2 miljard verkochte exemplaren wereldwijd is ze de bestverkopende auteur aller tijden.

Boeken
Agatha Christie - Moord in de pastorie
Agatha Christie

The House of Books nieuwsbrief
Meer weten over de boeken, auteurs, het laatste nieuws en leuke winacties van The House of Books? Blijf op de hoogte via onze nieuwsbrief!
Blijf op de hoogte

Volg onze sociale media voor het laatste nieuws