Zoeken
Sebastian Fitzek - Afgesneden

Afgesneden

Sebastian Fitzek

Over

Sebastian Fitzek is een kei in het schrijven van verhalen die van begin tot einde de lezer op het verkeerde been zetten.' Crimezone

Wanneer heb je voor het laatst een lijk opengesneden?

Forensisch patholoog Paul Herzfeld vindt in het hoofd van een gruwelijk verminkt lichaam een capsule met daarin het telefoonnummer van zijn dochter. Hannah is ontvoerd en Herzfeld begint een speurtocht naar zijn dochter. De psychopathische ontvoerder heeft in een ander lichaam de volgende aanwijzing aangebracht en het lijk gedumpt op het strand van Helgoland.

'Ga maar verder met de buikorganen, ik red het alleen wel,' zei Herzfeld, terwijl hij het oculair scherp stelde. Op het eerste gezicht zagen de tekens op de celstof eruit als toevallige verontreinigingen. Maar toen draaide hij het papier honderdtachtig graden en ontwaarde hij de getallen die erop stonden. Ze zagen eruit als een mobiel telefoonnummer en Herzfeld wilde zijn collega's net van zijn merkwaardige ontdekking vertellen, toen hij de zes kleine letters onder de getallen ontdekte. Ze sprongen door de microscoop direct in zijn amygdala, in het deel van de hersens dat voor angstreacties verantwoordelijk is. Zijn hartslag versnelde, zweet parelde op zijn voorhoofd en zijn mond werd droog. Tegelijk had Herzfeld nog maar één gedachte: Laat dit alsjeblieft toeval zijn.
Herzfeld heeft echter geen kans om de informatie te verkrijgen: het eiland is door een orkaan afgesneden van het vasteland, de bevolking is geëvacueerd. Er ontvouwt zich een ingenieus spel tussen Herzfeld, de ontvoerder van zijn dochter, en een kwade genius uit het verleden.

Sebastian Fitzek (Berlijn, 1971) studeerde Rechtswetenschappen en werkt als journalist en schrijver voor radiostations en tv-zenders. Van zijn psychothrillers zijn miljoenen exemplaren over de toonbank gegaan. Voor Afgesneden bundelde Fitzek zijn krachten met die van Michael Tsokos, de bekendste patholoog-anatoom van Duitsland.

Fragment

Auteur: Sebastian Fitzek
Auteur

Sebastian Fitzek (Berlijn, 1971) studeerde rechtswetenschappen en werkt als journalist en schrijver voor radiostations en tv-zenders. Van zijn psychologische thrillers zijn miljoenen exemplaren over de toonbank gegaan in niet minder dan negenentwintig talen.

Edities & Details
Paperback: Afgesneden - Sebastian Fitzek
ISBN: 9789044358995
Uitgave: Paperback
Status: Beschikbaar
Datum: 11-09-2019
Prijs: € 27,99
Omvang: 352 pagina's

Bestel

Digitale download: Afgesneden - Sebastian Fitzek
ISBN: 9789048819942
Uitgave: Digitale download
Status: Beschikbaar
Datum: 15-04-2014
Prijs: € 7,99
Omvang: 396 pagina's

Bestel

Paperback: Afgesneden - Sebastian Fitzek
ISBN: 9789048819935
Uitgave: Paperback
Status: Beschikbaar
Datum: 01-05-2013
Prijs: € 12,50
Omvang: 352 pagina's

Bestel

NUR: 332 - Thrillers THEMA: Thriller / spannende fictie BISAC: FICTION / Thrillers / Crime BISAC: FICTION / Mystery & Detective / Police Procedural BISAC: FICTION / Thrillers / General
Boeken
Clive Cussler - Reis van de farao's
Clive Cussler
Camilla Läckberg - Vuurtorenwachter
Camilla Läckberg
The House of Books nieuwsbrief
Meer weten over de boeken, auteurs, het laatste nieuws en leuke winacties van The House of Books? Blijf op de hoogte via onze nieuwsbrief!
Blijf op de hoogte

Volg onze sociale media voor het laatste nieuws