Zoeken
Stephen King en Owen King naar The House of Books
Uitgever Tomás Kruijer kondigt met trots aan dat The House of Books, imprint van Overamstel, het boek van internationale bestsellerauteur Stephen King en diens zoon Owen King, SLEEPING BEAUTIES, eind september van dit jaar zal uitgeven. Daarnaast heeft The House of Books Stephen Kings volgende soloboek aangekocht.

Stephen King en Owen King naar The House of Books

Gepubliceerd op 26 april, 2017 om 00:00, aangepast op 23 september, 2017 om 00:00

De bemiddeling met The House of Books is gedaan door literair agent Paul Sebes.

Kruijer: ‘We zijn enorm verguld dat we Stephen King en Owen King met hun bijzondere project mogen verwelkomen bij The House of Books en Overamstel Uitgevers. Dat we daarnaast het nieuwe boek van Stephen King, al tientallen jaren toonaangevend in de internationale boekenwereld, zullen uitgeven is een jongensdroom die in vervulling gaat.

SLEEPING BEAUTIES is een eigentijds en beangstigend sprookje waarin iets vreemds gebeurt met vrouwen als ze gaan slapen; ze worden omhuld met een coconachtig weefsel. Als ze wakker worden gemaakt, als het weefsel dat hun lichaam omhult wordt aangeraakt of aangetast, worden de vrouwen agressief en enorm gewelddadig. Als ze blijven slapen komen ze in een andere wereld terecht, en blijven de mannen op onze wereld achter – overgelaten aan hun primaire instincten. Het resultaat is prikkelend en betoverend; Stephen King op zijn best en Owen King die zijn eigen schrijftalent etaleert; de schrijfgenen van de familie King worden ten volle benut!

Productiemaatschappij Anonymous Content heeft de strijd gewonnen om de filmrechten voor SLEEPING BEAUTIES, en gaat samen met vader en zoon King, en producent Michael Sugar (Spotlight, The OA en The Knick) een tv-serie maken van het boek. Later dit jaar gaan de verfilmingen van De Donkere Toren en IT in première. Van die laatste werd de trailer binnen 24 uur 197 miljoen keer bekeken, een internationaal record. Stephen King is auteur van meer dan vijftig boeken, alle wereldwijde bestsellers. Owen King heeft een roman op zijn naam staan, Double Feature, en een verhalenbundel, We’re All in This Together. Paul Sebes heeft bemiddeld namens Chris Lotts van The Lotts Agency en Jenny Meyer van Jenny Meyer Literary Agency in New York. Verdere details over de boeken en de publicatiedata zullen in de toekomst bekendgemaakt worden.

Auteurs
The House of Books nieuwsbrief
Meer weten over de boeken, auteurs, het laatste nieuws en leuke winacties van The House of Books? Blijf op de hoogte via onze nieuwsbrief!
Blijf op de hoogte

Volg onze sociale media voor het laatste nieuws