Zoeken
Thrillerauteur Clive Cussler overleden
Gisteren bereikte ons het verdrietige nieuws dat de Amerikaanse thrillerauteur Clive Cussler op 88-jarige leeftijd is overleden.

Thrillerauteur Clive Cussler overleden

Gepubliceerd op 27 februari, 2020 om 00:00, aangepast op 28 mei, 2021 om 13:06

Hij brak door met zijn serie over Dirk Pitt, maar schreef daarnaast ook vijf andere series, vaak met een nautisch thema. In totaal heeft hij meer dan 85 boeken op zijn naam staan. Cussler liet zijn eigen leven als inspiratie dienen voor zijn verhalen. Zo was hij net zoals zijn bekendste hoofdpersonage Dirk Pitt, ook een onderwater-avonturier en heeft hij de vondst van verschillende scheepswrakken op zijn naam staan. Van zijn boeken zijn meer dan 100 miljoen exemplaren verkocht en ze worden vertaald naar meer dan 40 talen. Ook pronkte zijn werk tientallen keren in The New York Times’ bestsellerlijsten. Wij zullen als uitgever van zijn boeken met veel plezier terugdenken aan de geweldige verhalen die hij over de jaren heeft geschreven voor zijn vele lezers.

Foto: Jack DeBry

Auteurs
Auteur: Clive Cussler

Clive Cussler schreef ruim veertig bestsellers, waaronder de beroemde serie over Dirk Pitt. Ook de actiethrillers rondom Kurt Austin en Isaac Bell en de reeks Dossier Oregon zijn van zijn hand. Hij heeft inmiddels al meer dan drie miljoen boeken verkocht in Nederland en Vlaanderen.

Boeken
Clive Cussler en Graham Brown - Nighthawk
Clive Cussler en Graham Brown

Wordt de meest verbluffende technologische vooruitgang de laatste van de mensheid?

Clive Cussler - De scherpschutter
Clive Cussler

Een wervelende thriller van de koning van de bloedstollende avonturen!

Clive Cussler en Dirk Cussler - Het Keltische Rijk
Clive Cussler en Dirk Cussler

Dirk Pitt redt de wereld in dit razendspannende avontuur

The House of Books nieuwsbrief
Meer weten over de boeken, auteurs, het laatste nieuws en leuke winacties van The House of Books? Blijf op de hoogte via onze nieuwsbrief!
Blijf op de hoogte

Volg onze sociale media voor het laatste nieuws