Zoeken
3x vers leesvoer!
Deze week verschenen: Wolkenstad van Anthony Doerr, Box van Camilla Läckberg en Henrik Fexeus en Het Wolvennest van Elodie Harper!

3x vers leesvoer!

Gepubliceerd op 7 oktober, 2021 om 17:38, aangepast op 8 oktober, 2021 om 13:50

Deze week zijn onze drie grote titels van de afgelopen maand gepubliceerd! Wolkenstad, de langverwachte nieuwe roman van Anthony Doerr, is de afgelopen week uitgekomen en kun je nu vinden in de boekenwinkel! Daarnaast verscheen ook de prachtige roman Het Wolvennest, geschreven door Elodie Harper. En last but not least: deze week kwam ook Box, de nieuwe bloedstollende thriller van auteursduo Camilla Läckberg en Hendrik Fexeus, uit.

Over Wolkenstad 

Vijf buitenbeentjes proberen de wereld rondom hen te begrijpen. In Constantinopel in 1453, in een bibliotheek in het huidige Idaho en op een interstellair schip in de verre toekomst jagen ze ieder hun dromen achterna terwijl ze vechten om te overleven. Ze worden verbonden door één gehavend exemplaar van het eeuwenoude verhaal van Aethon, die ernaar verlangt om in een vogel te veranderen en naar een utopisch paradijs te vliegen.

Wolkenstad is een diepe, verfrissende ademteug – een waar geschenk.’ The Guardian

‘Een ode aan de buitenbeentjes, de schrijvers en de beschermers van boeken.’ Irish Independent

‘Doerrs stijl is meeslepend en energiek. Zijn personages zijn innemend en, zoals lezers van Als je het licht niet kunt zien zich zullen herinneren, werkt zijn ritmische en betoverende stijl van proza tot in de perfectie […] om de aandacht van de lezer te grijpen.’ New York Times

‘Deze roman is een viering van de manier waarop boeken ons in contact brengen met het verleden.’ Daily Mirror 

Over Het Wolvennest 

Ooit was Amara de geliefde dochter van een Griekse arts. Nu slijt ze haar dagen in het beruchte bordeel in Pompeï. Maar Amara's geest is verre van gebroken. Ze is sterk, slim en vastbesloten te ontsnappen.
De stad bruist en zindert: schreewende straatventers, bejubelde gladiatoren en gevraarlijke rivalen. Amara kan lachen en huilen met haar mede-wolvinnen in hun jacht naar klanten. Ondertussen houdt ze haar blik strak op de horizon gericht. De gebruikte vrouw speurt naar bruikbare mannen, van potentiële beschermheren tot geldwoekeraars. Maar hoe ver wil ze gaan om haar streven te bereiken?

‘Een levendig en spannend verhaal, doordrenkt van historische details, dat toch eigentijds leest. Harper vertelt haar aangrijpende verhaal met overtuiging en humor.’ Observer

‘Levendig, intelligent en onverschrokken. Dit is een triomf.’ The Times

'Een meeslepend verhaal over vriendschap en moed. Amara en haar mede-wolvinnen worden levendig neergezet in een fascinerende schets van vrouwen in het Romeinse Rijk.' Women & Home

Over Box 
Wanneer een vrouw dood wordt aangetroffen in een kist doorboord met zwaarden, vraagt de politie zich af of het een mislukte goocheltruc is of een brute moord. Inspecteur Mina Dabiri schakelt de hulp in van Vincent Walder, mentalist en expert in lichaamstaal en magie. Ze linken de dood met eerdere moordzaken en beseffen dat ze op jacht zijn naar een roekeloze seriemoordenaar. Maar zowel Mina als Vincent heeft een duister geheim. Hun verleden lijkt verband te houden met de zaak. Ze moeten de moordenaar een stap voor zijn. Maar hoe?

Auteurs
Auteur: Anthony Doerr

Anthony Doerr is de bestsellerauteur van Als je het licht niet kunt zien, waarmee hij de Pulitzerprijs won. Wereldwijd zijn er bijna 10 miljoen exemplaren van het boek verkocht en het wordt door de internationale pers als meesterwerk beschouwd. Wolkenstad is zijn nieuwste roman. Anthony Doerr woont met zijn vrouw en twee zoons in Boisse, Idaho.

Auteur: Camilla Läckberg

Camilla Läckberg is een van de succesvolste Zweedse thrillerauteurs, met wereldwijd meer dan 35 miljoen verkochte boeken. Van haar populaire Fjällbacka-serie met Patrik Hedström en Erica Falck zijn alleen in Nederland al meer dan 3 miljoen exemplaren verkocht. Haar nieuwste boek, Nachtspel, vormt een tweeluik samen met Vrouwen zonder genade.

Auteur: Elodie Harper

Elodie Harper is journalist en prijswinnend auteur. Een van haar kortverhalen won de Bazaar of Bad Dreams-wedstrijd die beoordeeld werd door niemand minder dan Stephen King. Momenteel werkt ze als verslaggever en presentator voor de Britse zender ITV.

Boeken
Anthony Doerr - Wolkenstad
Anthony Doerr

De langverwachte nieuwe roman van de auteur die miljoenen harten veroverde met Als je het licht niet kunt zien

Elodie Harper - Het Wolvennest
Elodie Harper

Verkocht als jong meisje. Slavin in een Pompejaans bordeel. Haar naam is Amara. Welkom in Het Wolvennest.

Camilla Läckberg & Henrik Fexeus - Box
Camilla Läckberg & Henrik Fexeus

Fjällbacka-fans opgelet: Läckberg en Fexeus introduceren een nieuw speurdersduo

Anthony Doerr - Als je het licht niet kunt zien
Anthony Doerr

Deze moderne klassieker is vanaf november als serie te zien op Netflix

The House of Books nieuwsbrief
Meer weten over de boeken, auteurs, het laatste nieuws en leuke winacties van The House of Books? Blijf op de hoogte via onze nieuwsbrief!
Blijf op de hoogte

Volg onze sociale media voor het laatste nieuws