Zoeken
Femmetje de Wind op literair festival The Jewish Book Week
Femmetje de Wind, auteur van Het beloofde leven, was deze week te vinden op het literaire festival The Jewish Book Week in Londen.

Femmetje de Wind op literair festival The Jewish Book Week

Gepubliceerd op 24 februari, 2022 om 16:35, aangepast op 25 februari, 2022 om 11:38

Femmetje de Wind was deze week te vinden op het literaire festival The Jewish Book Week in Londen, dat dit jaar alweer zeventig jaar bestaat!
In de Jewish Writers in Translation Workshop, waarbij auteurs en vertalers nauw samenwerken aan een vertaling in het Engels, kwam haar roman Het beloofde leven in aanmerking.

Weten hoe dit proces is verlopen? Klik hier om het artikel hierover te lezen!

Over Het beloofde leven:
Sophie valt als een blok voor kunsthandelaar Max, telg uit een orthodox Joodse familie, die de interesse in haar eigen Joodse achtergrond wekt. Ze weet niet veel meer dan dat haar vader - een oorlogswees - het gezin verlaten heeft toen zij klein was. Het verleden speelt ook bij Max een rol. Familietradities dwingen hem te kiezen voor een écht Joods meisje.
Ze besluiten dat Sophie naar Israël gaat om daar een overgangsprogramma te volgen aan een Orthodox Joodse meisjes-jeshiwe. Haar moeder ziet haar met een zorgelijk hart vertrekken. Maar wordt Sophie wel de vrouw op wie het thuisfront hoopt?

Auteurs
Auteur: Femmetje de Wind

Femmetje de Wind is schrijver, journalist, columnist en uitgever. Ze studeerde Rechten en Vergelijkende Kunstwetenschap en werkte jaren als hoofdredacteur van verschillende magazines. In 2015 debuteerde ze met de roman Rivka - waar ze veel lof mee oogstte en die deels gebaseerd is op het oorlogsverleden van haar vader. Daarna schreef ze de roman Het beloofde leven en verzorgde ze de bundel Door hun ogen, met daarin verhalen van Holocaust-overlevenden. Ook schreef ze mee aan de bestsellers Vier wandelaars en een Siciliaan en Een familie en een Griekse god.

Boeken
Femmetje de Wind - Het beloofde leven
Femmetje de Wind

Na Rivka een nieuwe, krachtige roman van Femmetje de Wind

The House of Books nieuwsbrief
Meer weten over de boeken, auteurs, het laatste nieuws en leuke winacties van The House of Books? Blijf op de hoogte via onze nieuwsbrief!
Blijf op de hoogte

Volg onze sociale media voor het laatste nieuws