Zoeken
'Nemesis' van Simon de Waal krijgt gelijknamige 8-delige dramaserie op Disney+
De psychologische thriller gaat naar verwachting in het najaar van 2023 in première.

'Nemesis' van Simon de Waal krijgt gelijknamige 8-delige dramaserie op Disney+

Gepubliceerd op 3 maart, 2022 om 12:00, aangepast op 3 maart, 2022 om 15:03

Nemesis, de spannende thriller van Simon de Waal, zal een gelijknamige 8-delige dramaserie krijgen. De spannende crimeserie over de vermenging van de onder- en bovenwereld zal naar verwachting in het najaar van 2023 exclusief in première gaan bij Disney+. Nemesis wordt geproduceerd door de Nederlandse productiemaatschappij Pupkin en is hiermee de allereerste originele Nederlandse dramaserie van het internationale streamingplatform Disney+.

Over Nemesis van Simon de Waal:
Nemesis is een politiethriller over Officier van Justitie Sylvia van Maele die na een genadeloze moord op een kroongetuige in haar eigen huis besluit het heft in eigen handen te nemen. Samen met een ondergronds team van rechercheurs opent zij de jacht op een groep internationale misdadigers die tot dan buiten het bereik van de wet is gebleven.

Willem Bosch, showrunner: ‘Met de Disney+-serie Nemesis zet Pupkin een grote nieuwe stap in het verwezenlijken van haar ambities: hoogstaand en intelligent Nederlands gesproken drama dat zich kan meten met de grote titels van Europese buurlanden. Een universeel verhaal over het afzwakkend vertrouwen in de overheid, dat tegelijkertijd alleen in Nederland op deze manier gemaakt zou kunnen worden.’

Begin 2023 verschijnt een nieuwe thriller van Simon de Waal bij The House of Books.  

The House of Books nieuwsbrief
Meer weten over de boeken, auteurs, het laatste nieuws en leuke winacties van The House of Books? Blijf op de hoogte via onze nieuwsbrief!
Blijf op de hoogte

Volg onze sociale media voor het laatste nieuws