Zoeken
Saskia Noort ontvangt koninklijke onderscheiding
Saskia Noort werd in Pathé Tuschinski verrast tijdens de première van haar boekverfilming Stromboli en mocht een lintje in ontvangst nemen van de Burgemeester van Amsterdam Femke Halsema. De bestsellerauteur is nu officier in de Orde van Oranje-Nassau.

Saskia Noort ontvangt koninklijke onderscheiding

Gepubliceerd op 1 november, 2022 om 09:58, aangepast op 1 november, 2022 om 10:37

Saskia Noort werd onderscheiden vanwege haar grote bijdrage aan de Nederlandse literatuur en haar maatschappelijke inzet. Volgens Halsema heeft Noort met bestsellers als Terug naar de kust en De eetclub 'talloze mensen aan het lezen gekregen. Een typische Saskia Noort is niet alleen moeilijk weg te leggen, maar ook heel herkenbaar.'


Femke Halsema: 'Saskia Noort schetst met haar werk heel treffende tijdsbeelden. Met haar vloeiende pen en scherpzinnige geest zet ze personages neer uit sociale milieus die soms om te lachen zijn, maar vaker heel pijnlijk dichtbij komen. Ze maakt gevoelige thema's waar we allemaal mee worstelen bespreekbaar. En bovendien brengen haar boeken vaak belangrijke maatschappelijke thema's naar voren. En dat Saskia geëngageerd is blijkt niet alleen uit haar boeken: ze spreekt zich ook vaak en graag uit. Dan klinkt er een onverbloemd feministisch geluid.'

Saskia droeg de onderscheiding op aan 'alle vrouwen die moeten vechten voor hun bestaan en voor wie ze zijn'.

Saskia Noort (1967) is schrijfster en columniste. Van haar boeken werden ruim 3 miljoen exemplaren verkocht. Haar werk werd in vijftien talen vertaald en werd bewerkt voor televisie, film en theater. Haar bekendste werken zijn Terug naar de kust, De verbouwing, De eetclub, Nieuwe buren, Koorts, Huidpijn en Bonuskind. Haar roman Stromboli is verfilmd door Michiel van Erp (Niemand in de stad, Ramses, I.M.) met Elise Schaap in de hoofdrol en is vanaf donderdag 3 november in bioscopen door het hele land te zien.

Auteurs
Auteur: Saskia Noort

Saskia Noort (1967) is schrijfster en columniste. Van haar boeken werden 3,5 miljoen exemplaren verkocht. Haar werk werd in vijftien talen vertaald en werd bewerkt voor televisie, film en theater. Van haar achtste thriller Bonuskind werden ruim 200.000 exemplaren verkocht en het was tevens het bestverkochte spannende boek van 2020. In feburari 2024 zijn de Engelse wereldrechten van Bonuskind verkocht aan Amazon Crossing.

The House of Books nieuwsbrief
Meer weten over de boeken, auteurs, het laatste nieuws en leuke winacties van The House of Books? Blijf op de hoogte via onze nieuwsbrief!
Blijf op de hoogte

Volg onze sociale media voor het laatste nieuws