Zoeken
Interview in 'Het Parool' met 'Cultus' auteurs Camilla Läckberg en Henrik Fexeus
In Het Parool stond een erg leuk interview met auteurs Camilla Läckberg en Henrik Fexeus over hun nieuwste thriller, Cultus. 'De Zweedse bestsellerauteur Camilla Läckberg en de Zweedse mentalist Henrik Fexeus hebben elkaar gevonden in een achtbaantrilogie waarin bizarre moorden met even bizarre denkprocessen moeten worden opgelost.'

Interview in 'Het Parool' met 'Cultus' auteurs Camilla Läckberg en Henrik Fexeus

Gepubliceerd op 29 november, 2022 om 10:56, aangepast op 29 november, 2022 om 11:24

Hoe ziet uw schrijfproces eruit, doet Felix de Vincentstukken en Camilla die van Mina?

Fexeus: “De kennis van de mentalist breng ik natuurlijk mee. En de getallenreeksen, het snelle rekenen, het omzetten van getallen naar letters uit het alfabet en daar weer anagrammen van maken – zo werkt mijn brein gewoon. Het gezin van Vincent is ook een weerspiegeling van het mijne.” Lacht: “Al ben ik niet zoals hij getrouwd met de jongere zus van zijn ex. En ik zit ook niet zo diep als hij in het spectrum van autisme. Maar ik doe niet alleen Vincent, ik vind het politieonderzoek ook ontzettend leuk om te schrijven.”

Läckberg: “Alle trucs die Vincent uitvoert op het podium zijn van Henrik. Maar ik vind het dan weer heerlijk om in Vincents hoofd te gaan zitten en zijn uitleg uit te werken, als hij patronen heeft ontdekt en zijn best moet doen om die aan het politieteam over te brengen.”

 

Het hele interview lees je op de website van Het Parool.

Auteurs
Auteur: Camilla Läckberg

Camilla Läckberg is een van de succesvolste Zweedse thrillerauteurs, met wereldwijd meer dan 35 miljoen verkochte boeken. Van haar populaire Fjällbacka-serie met Patrik Hedström en Erica Falck zijn alleen in Nederland al meer dan 3 miljoen exemplaren verkocht. Haar nieuwste boek, Nachtspel, vormt een tweeluik samen met Vrouwen zonder genade.

Auteur: Henrik Fexeus

Henrik Fexeus is een bekende Zweedse mentalist, auteur en tv-presentator. Van zijn boeken zijn inmiddels meer dan een miljoen exemplaren verkocht en ze worden vertaald in 30 landen. In 2017 debuteerde hij als fictie-auteur met zijn youngadultroman The Lost, het eerste deel van een trilogie.

Boeken
Camilla Läckberg & Henrik Fexeus - Cultus
Camilla Läckberg & Henrik Fexeus

Deel twee in deze razend spannende en goed ontvangen serie!

Camilla Läckberg & Henrik Fexeus - Box
Camilla Läckberg & Henrik Fexeus

Fjällbacka-fans opgelet: Läckberg en Fexeus introduceren een nieuw speurdersduo

The House of Books nieuwsbrief
Meer weten over de boeken, auteurs, het laatste nieuws en leuke winacties van The House of Books? Blijf op de hoogte via onze nieuwsbrief!
Blijf op de hoogte

Volg onze sociale media voor het laatste nieuws