Zoeken
'Wolkenstad' van Anthony Doerr genomineerd voor de Dublin Literary Award 2023
De International Dublin Literary Award is een prijs voor Engelse boeken, maar ook naar het Engels vertaalde romans. Deze worden gekozen uit een lijst die door bibliotheken van over de hele wereld is samengesteld. 25 mei wordt de winnaar bekendgemaakt.

'Wolkenstad' van Anthony Doerr genomineerd voor de Dublin Literary Award 2023

Gepubliceerd op 30 maart, 2023 om 11:00, aangepast op 30 maart, 2023 om 14:47

Uit de lange lijst worden tien boeken genomineerd. Deze kunnen dus ook naar het Engels vertaalde romans zijn waardoor de Dublin Literary Award een diverse, internationale shortlist samenstelt. Niet alleen de auteur kan prijzengeld winnen, als het winnende boek een vertaling is, ontvangt ook de vertaler een prijs.

Over de nominatie van Wolkenstad van Anthony Doerr zeggen juryleden het volgende: 'Het boek is heerlijk omvangrijk, ambitieus en serieus ludiek'. Wil je meer weten over dit boek en de auteur? Klik dan op de links hieronder. Een klein fragment uit Wolkenstad vind je hier.

Auteurs
Auteur: Anthony Doerr

Anthony Doerr is de bestsellerauteur van Als je het licht niet kunt zien, waarmee hij de Pulitzerprijs won. Wereldwijd zijn er bijna 10 miljoen exemplaren van het boek verkocht en het wordt door de internationale pers als meesterwerk beschouwd. Wolkenstad is zijn nieuwste roman. Anthony Doerr woont met zijn vrouw en twee zoons in Boisse, Idaho.

Boeken
Anthony Doerr - Wolkenstad
Anthony Doerr

De langverwachte nieuwe roman van de auteur die miljoenen harten veroverde met Als je het licht niet kunt zien

The House of Books nieuwsbrief
Meer weten over de boeken, auteurs, het laatste nieuws en leuke winacties van The House of Books? Blijf op de hoogte via onze nieuwsbrief!
Blijf op de hoogte

Volg onze sociale media voor het laatste nieuws