Zoeken
'Yellowface' in lijst met luisterboektips van De Volkskrant
Nadat de Volkskrant Yellowface van Rebecca F. Kuang eerder al in haar lijst met beste boeken van 2023 plaatste, wordt de roman nu ook door de krant getipt als luisterboek om naar uit te kijken. De Nederlandse vertaling verschijnt begin maart bij The House of Books.

'Yellowface' in lijst met luisterboektips van De Volkskrant

Gepubliceerd op 9 januari, 2024 om 10:39, aangepast op 12 maart, 2024 om 12:39

De nieuwe roman Yellowface van Rebbeca F Kuang wordt door de Volkskrant getipt als luisterboek, nadat de krant het boek van de Amerikaanse auteur eerder al in haar lijst met beste boeken van 2023 plaatste. De roman is volgens de Volkskrant een gelaagde satire over toe-eigening, de rol van de uitgeefwereld en sociale media en dier 'warriors'. Het luisterboek wordt ingesproken door Phaedra Kwant.

Yellowface, dat op zeven maart zal verschijnen bij The House of Books, was bij publicatie onmiddelijk een 1# New York Times-bestseller. De roman behandelt identiteitspolitiek, ‘toxic’ vriendschappen en culturele toe-eigening met vlijmscherpe humor en een razendsnel tempo, en werd een ongelofelijk groot succes in Amerika en Engeland.

Over Yellowface:
Auteurs June Hayward en Athena Liu debuteren in hetzelfde jaar. Maar terwijl Athena uitgroeit tot een literaire publiekslieveling, flopt de schrijfcarrière van June. Niemand wil nog verhalen lezen over gewone witte meisjes, denkt June.

Wanneer June getuige is van Athena's onverwachte dood, steelt ze impulsief Athena's net voltooide meesterwerk - een verhaal over het miskende Chinees Arbeiderskorps tijdens de Eerste Wereldoorlog. June publiceert het als haar eigen werk. Verdient dit stukje geschiedenis niet verteld te worden, ongeacht door wie?

Maar June kan niet ontsnappen aan Athena's schaduw en iemand dreigt haar te ontmaskeren. Hoe ver zal June gaan om haar gestolen succes te beschermen?

Klik HIER om het volledige artikel van de Volkskrant te lezen en de andere luisterboektips te bekijken.

Auteurs
Auteur: Rebecca F. Kuang

Rebecca F. Kuang is de bekroonde auteur van meerdere fantasyromans. Ze heeft een diploma in Chinese Studies van Cambridge en in Hedendaagse Chinese Studies van Oxford; momenteel streeft ze een PhD na in Oost-Aziatische Taal- en Letterkunde aan Yale. Yellowface is haar eerste hedendaagse roman.

Boeken
Rebecca F. Kuang - Yellowface
Rebecca F. Kuang

Hét boek van het jaar: actueel, vlijmscherp en zeer vermakelijk

The House of Books nieuwsbrief
Meer weten over de boeken, auteurs, het laatste nieuws en leuke winacties van The House of Books? Blijf op de hoogte via onze nieuwsbrief!
Blijf op de hoogte

Volg onze sociale media voor het laatste nieuws