Zoeken
Fans van het eerste uur: 'De erfenis van Solomon Farthing'
We hebben deze week weer een Fans van het eerste uur! We laten hierin enthousiaste lezers aan het woord. Deze week stellen we Emy een aantal vragen over De erfenis van Solomon Farthing van Mary Paulson-Ellis!

Fans van het eerste uur: 'De erfenis van Solomon Farthing'

Gepubliceerd op 27 januari, 2022 om 15:32, aangepast op 27 januari, 2022 om 16:36

Wat overtuigde je om De erfenis van Solomon Farthing te lezen?
Ik ben enorm geïnteresseerd in (familie)geschiedenis, dus toen ik hoorde dat het over een erfjager ging met een link naar de Eerste Wereldoorlog was ik eigenlijk al verkocht! Het lezen van het boek viel precies samen met de start van een cursus genealogie bij het Stadsarchief in Nijmegen. Dat maakte het boek nog levendiger voor me. De cover met het oudroze klosje maakte me ook heel nieuwsgierig naar het verhaal trouwens.


Als je met een personage een praatje kon maken, wie zou je dan kiezen en waarom?
Oh, ik kan niet kiezen….natuurlijk met Solomon om hem het hemd van het lijf te vragen over stamboomonderzoek én Edinburgh. Maar ik zou ook met zijn opa Godfrey over de gebeurtenissen in de Eerste Wereldoorlog willen praten. Hoe was het nou echt om na de Eerste Wereldoorlog weer een leven op te bouwen?


Heb je een favoriet hoofdstuk of een quote die je zal bijblijven?
Niet zozeer één hoofdstuk, maar meer het gedeelte dat Solomon op zoek gaat naar de erfgenamen van Thomas Methven en zonder dat hij het weet ook achter zijn eigen geschiedenis aan gaat. Hij raakt in allerlei situaties verzeild, krijgt en verliest een hond (hilarisch stukje) en krijgt hulp uit onverwachtse hoek.


Aan wie zou je het boek aanraden?
Een breed publiek eigenlijk; ik denk dat zowel liefhebbers van de historische roman, thrillers als oorlogsroman het boek kunnen waarderen. Het boek heeft een indrukwekkend plot en de verhalen zijn mooi in elkaar verweven.


Heb jij of heeft iemand uit je familie ooit de hele stamboom van je familie uitgezocht? Zo ja: ben je toen iets interessants tegengekomen (zoals de afkomst van je voorouders). Zo niet: zou jij het interessant vinden om een keer de stamboom en de familiegeschiedenis van je familie uit te zoeken? 
Een oudoom heeft de tak van mijn oma (moeder van vader) helemaal uitgeplozen. Daar is een 200 pagina’s tellend boekwerk uit gekomen. Mijn roots liggen in de buurt van Koblenz in Duitsland en zij zijn in Nederland beland begin 19e eeuw omdat ze een goede afzetmarkt voor hun aardewerken potten (Keulse potten) vonden. De familie heeft tot 1985 een winkel gehad in Nijmegen met serviesgoed en aardewerken potten. Ik ben nu bezig met stamboomonderzoek van de familie van mijn vader; daar weet ik niet veel van. Het lijkt makkelijk dan het is; er gaat veel tijd in zitten om alles uit te pluizen en archiefstukken op te vragen. Maar de aanhouder wint…..
 

Auteurs
Auteur: Mary Paulson-Ellis

Mary Paulson-Ellis woont in Edinburgh. Voordat haar eerste boek goed en wel verschenen was, had ze al twee aanmoedigingsprijzen op zak: de Curtis Brown Prize for Fiction en de Literature Works First Page Prize. Haar debuutroman, The Other Mrs. Walker, was een Times-bestseller en het Waterstones Scottish Book of the Year. Ze werd ook verkozen tot Amazon Rising Star. De erfenis van Solomon Farthing is haar tweede roman.

Boeken
Mary Paulson-Ellis - De erfenis van Solomon Farthing
Mary Paulson-Ellis

Een oud-militair sterft met 50.000 pond in zijn begrafenispak genaaid. Een mysterie dat terugleidt naar WOI.

The House of Books nieuwsbrief
Meer weten over de boeken, auteurs, het laatste nieuws en leuke winacties van The House of Books? Blijf op de hoogte via onze nieuwsbrief!
Blijf op de hoogte

Volg onze sociale media voor het laatste nieuws