Zoeken
Fans van het eerste uur: 'De verloren verteller'
Deze week weer een Fans van het eerste uur! We laten hierin enthousiaste lezers aan het woord. Deze week beantwoordt Denise, de persklaarmaker van 'De verloren verteller', een paar vragen over deze prachtige roman.

Fans van het eerste uur: 'De verloren verteller'

Gepubliceerd op 10 februari, 2022 om 14:00, aangepast op 10 februari, 2022 om 13:56

​​​​​Wat overtuigde je om De verloren verteller te lezen?
Een volwassen roman over sprookjes, dat idee sprak me meteen enorm aan. Het verhaal leek mysterieus, en de cover vond ik ook meteen prachtig; heel sfeervol.

Als je met een personage een praatje kon maken, wie zou je dan kiezen en waarom?
Met Rebecca; zij sprak me als hoofdpersonage meteen aan en ik vond haar heel herkenbaar en toegankelijk. En met Leo natuurlijk: er hangt zoveel mysterie om hem heen, dat ik gedurende het verhaal steeds nieuwsgieriger naar hem werd.

Heb je een favoriet hoofdstuk of een quote die je zal bijblijven?
De sprookjes die in het verhaal verteld worden zijn erg mooi, die bleven wel even hangen. En een deel van het verhaal speelt zich af in Edinburgh, een van mijn lievelingssteden – dat vond ik ook erg leuk om te lezen!

Aan wie zou je het boek aanraden?
Aan iedereen die houdt van mooie romans, van familieverhalen en -geheimen met een vleugje mysterie. En aan iedereen die houdt van sprookjes, natuurlijk.

Heb jij een favoriet sprookje uit je jeugd? Zo ja, welk?
Ik was (en ben) gek op sprookjes, dus het is lastig om één favoriet te kiezen. In veel moderne sprookjes of bewerkingen zijn de meisjes geen prinsessen in nood meer, maar stoere heldinnen die hun eigen avonturen beleven. Die vind ik eigenlijk het állerleukst. 

Auteurs
Auteur: Amanda Block

Amanda Block heeft een master in creatief schrijven en is ghostwriter, redacteur en bijlesdocent. Haar werk is vaak geïnspireerd op mythen en sprookjes, die ze als uitgangspunt gebruikt om nieuwe verhalen te vertellen. Haar korte verhalen zijn gepubliceerd in verschillende tijdschriften en bloemlezingen en stonden op de shortlist van wedstrijden zoals de Bridport Prize en de Mslexia Short Story Competition. De verloren verteller is haar debuurtoman.

Boeken
Amanda Block - De verloren verteller
Amanda Block

Een betoverende ode aan de kracht van verhalen

The House of Books nieuwsbrief
Meer weten over de boeken, auteurs, het laatste nieuws en leuke winacties van The House of Books? Blijf op de hoogte via onze nieuwsbrief!
Blijf op de hoogte

Volg onze sociale media voor het laatste nieuws