Zoeken
 15 this or that-vragen aan... Amy Lavelle
Amy Lavelle groeide op met de droom om schrijver te worden, ondanks de aanmoedigingen van haar vader om tandarts te worden. Ze woont in Brighton en werkt als freelance journalist. Eigenlijk helemaal niet goed is haar debuutroman.

15 this or that-vragen aan... Amy Lavelle

Gepubliceerd op 7 maart, 2022 om 13:48

 

Waar gaat Eigenlijk helemaal niet goed over?

Eigenlijk helemaal niet goed gaat over de 28-jarige Hannah, wiens moeder plotseling overlijdt. Ze moet leren omgaan met het ergste wat haar had kunnen overkomen, terwijl ze op hetzelfde moment de vrouw des huizes moet zijn en voor iedereen moet zorgen. Maar dat is oké, want het gaat goed met haar. Het gaat eigenlijk wel goed met haar en ze is overduidelijk helemaal niet aan het instorten…

 

Wat inspireerde je om Eigenlijk helemaal niet goed te schrijven?

Mijn moeder overleed toen ik ongeveer even oud was als Hannah. Na haar dood las ik veel boeken over het verwerken van verlies en hoewel ze allemaal vol wijsheid en goede tips stonden, voelde ik me nooit echt voorbereid op wat ik meemaakte, namelijk dat ik me het grootste deel van de tijd eigenlijk wel goed voelde. Het was eerder iedereen om me heen die het volledig kwijt aan het raken was. Ik begreep maar niet waarom mijn vader de plaatselijke priester bleef aanraden alsof ik een exorcisme nodig had. Ik wilde iets creëren dat niet alleen de serieuze en verschrikkelijke kant van rouw liet zien, maar ook dat het vaak idioot, absurd en grappig kan voelen. Niemand vertelt je ooit dat je dat kan verwachten als je het meemaakt (of wat je überhaupt kan verwachten). Ik wilde iets schrijven dat anderen die hetzelfde meemaakten zou kunnen helpen. En ik wilde het vooral grappig maken. Ik hoop dat dat is gelukt.

 

Wat is de meest waardevolle levensles die je ooit hebt geleerd?

Het is geoorloofd om over alles wat je meemaakt te schrijven.

 

Nu hebben we 15 lastige This or That-vragen voor je. Als je echt moet kiezen:

Team papier of team e-book?

Papier.

Thriller of roman?

Thrillers.

Ezelsoren of boekenlegger?

Ezelsoren zijn een grote ergernis voor me; boekenleggers!

Bibliotheek of boekhandel?

Bibliotheken.

Boeken die je laten lachen of boeken die je aan het huilen maken?

Ik kies altijd, altijd voor een boek dat me laat lachen.

Thuis of buitenshuis schrijven?

Ik heb vele vaste schrijfgewoonten en schrijf dus liever thuis. Behalve als iemand me een hotelkamer of een schrijversretreat aanbiedt, dan natuurlijk daar.

Schrijven in absolute stilte of met muziek aan?

Stilte zou ik niet willen zeggen maar muziek leidt me te veel af.

Dineren met je favoriete auteur of met je favoriete personage? (En wie zou dat zijn?)

Diner met Dorothy Parker, die me zo onder de tafel – en onder de gastheer – zou drinken en me daarna nog steeds zou verpletteren met haar gevatheid.

Interview of recensie?

Interview.

Eén of meerdere boeken tegelijk schrijven?

Ik zou willen dat ik meerdere boeken tegelijk kon schrijven maar dat gaat duidelijk nooit lukken.

Introvert of extravert?

Introvert.

Films of serie?

Op het moment series. Geef me liever meerdere uren aan plot en personages waar ik vertrouwd mee kan raken.

Netflix & chill of een avondje uit?

Heerlijk, een avondje thuis, maar ik heb twee jaar lang alleen maar avondjes thuis gehad. Alsjeblieft, kan iemand me een avondje mee uitnemen?

Stad of platteland?

Ik ben op het platteland opgegroeid, dus hoewel ik nu in een stad woon kijk ik er al naar uit om ooit weer terug naar het platteland te verhuizen.

Auteurs
Auteur: Amy Lavelle

Amy Lavelle groeide op met de droom om schrijver te worden, ondanks de aanmoedigingen van haar vaderom tandarts te worden. Ze woont in Brighton en werkt als freelance journalist. Eigenlijk helemaal niet goed is haar debuutroman.

Boeken
Amy Lavelle - Eigenlijk helemaal niet goed
Amy Lavelle

Een hilarisch, hartverscheurend en herkenbaar verhaal voor iedereen die zich weleens verloren heeft gevoeld.

The House of Books nieuwsbrief
Meer weten over de boeken, auteurs, het laatste nieuws en leuke winacties van The House of Books? Blijf op de hoogte via onze nieuwsbrief!
Blijf op de hoogte

Volg onze sociale media voor het laatste nieuws