Zoeken
Robert van Gulik - Het spookklooster

Het spookklooster

Robert van Gulik

Over

Rechter Tie en zijn gezelschap krijgen tijdens een stormachtige nacht in een onherbergzame streek onderdak in De Morgenwolken, een Taoïstisch klooster. Tie kent het klooster omdat niet lang geleden drie meisjes er de dood vonden. Ook nu gebeuren er onheilspellende, onverklaarbare dingen en Tie en zijn rechterhand Tao Gan hebben het vermoeden dat de kloosterlingen iets achterhouden. Tie gaat op onderzoek uit maar stuit op tegenwerking van de prior en de abt. Hij heeft al zijn scherpzinnigheid nodig bij het ontrafelen van de waarheid.

Robert van Gulik baseerde zijn beroemde personage rechter Tie op de historische magistraat Di Renjie, die in de T'ang-dynastie van het oude China leefde (630-700 na Chr.). Als magistraat was hij niet alleen rechter, maar tegelijkertijd ook stadsbestuurder en hoofd van de politie. In deze positie loste hij als meester-detective een aantal ingewikkelde moordzaken op scherpzinnige wijze op. De Rechter Tie-romans zijn in 38 landen verschenen in 29 verschillende talen en er zijn over de hele wereld miljoenen exemplaren van verkocht.

Fragment

Auteur: Robert van Gulik
Auteur

Robert van Gulik (1910-1967) was sinoloog, diplomaat en schrijver. Hij bracht een deel van zijn jeugd in Nederlands-Indië door. Dit wakkerde een levenslange belangstelling voor oosterse culturen aan. Van Gulik bekleedde gedurende zijn loopbaan een aantal posten in het Verre Oosten. Hij werd wereldberoemd met zijn Rechter Tie-serie, waarvan de eerste in 1958 verscheen en die tot op de dag van vandaag wereldwijd te koop zijn.

Edities & Details
Paperback: Het spookklooster - Robert van Gulik
ISBN: 9789044352214
Uitgave: Paperback
Status: Beschikbaar
Datum: 19-12-2016
Prijs: € 22,99
Omvang: 148 pagina's

Bestel

Digitale download: Het spookklooster - Robert van Gulik
ISBN: 9789044348187
Uitgave: Digitale download
Status: Beschikbaar
Datum: 15-05-2015
Prijs: € 7,99
Omvang: 184 pagina's

Bestel

NUR: 331 - Detectives THEMA: Misdaad en mysteriefictie THEMA: Oost-Aziatische en Indiase filosofie THEMA: Juridische systemen: rechterlijke bevoegdheden BISAC: FICTION / Mystery & Detective / General
Boeken
Agatha Christie - De man in het bruine pak
Agatha Christie
Agatha Christie - De giftige pen
Agatha Christie
Agatha Christie - De laagte
Agatha Christie
The House of Books nieuwsbrief
Meer weten over de boeken, auteurs, het laatste nieuws en leuke winacties van The House of Books? Blijf op de hoogte via onze nieuwsbrief!
Blijf op de hoogte

Volg onze sociale media voor het laatste nieuws