Zoeken
Lise Kristensen - De kleine gevangene

De kleine gevangene

Lise Kristensen

Over

Java, 1942. De achtjarige Lise leidt een idyllisch leventje en de oorlog lijkt ver weg. Totdat het eiland plotseling wordt bezet door de Japanners. Binnen enkele maanden worden alle Europeanen - voornamelijk Nederlandse en Vlaamse moeders en kinderen die gescheiden worden van de vaders - gevangen gezet. Twee jaar lang zal Lise samen met haar moeder, haar jongere zusje Karin en haar babybroertje Lasse onder de meest erbarmelijke omstandigheden in een Jappenkamp verblijven, waar martelingen en doodslag aan de orde van de dag zijn.
De jonge Lise bedenkt allerlei manieren om haar zieke en verzwakte moeder te beschermen en om Karin en Lasse voor uithongering en gruwelijke wreedheden te behoeden. Haar uithoudingsvermogen en haar wil om te overleven blijken sterker dan het sterkste prikkeldraad.

Fragment

Auteur: Lise Kristensen
Auteur

Lise Kristensen werd in 1934 geboren op Java. Na de oorlog studeerde ze in Noorwegen, Duitsland en Engeland, waarna ze begon te schilderen. Haar werk werd in vele landen tentoongesteld. Nu woont Lise met haar echtgenoot in Spanje. Het duurde meer dan vijftig jaar voordat ze haar ervaringen op schrift kon stellen.

Edities & Details
Paperback: De kleine gevangene - Lise Kristensen
ISBN: 9789044347609
Uitgave: Paperback
Status: Beschikbaar
Datum: 22-07-2015
Prijs: € 19,99
Omvang: 304 pagina's

Bestel

Digitale download: De kleine gevangene - Lise Kristensen
ISBN: 9789044347616
Uitgave: Digitale download
Status: Beschikbaar
Datum: 22-07-2015
Prijs: € 7,99
Omvang: 304 pagina's

Bestel

Vertaler: Catherine Smit NUR: 320 - Literaire non-fictie THEMA: De Holocaust THEMA: Vertaalde fictie THEMA: Biografie en non-fictieproza BISAC: HISTORY / Holocaust
Boeken
Christiane V. Felscherinow - Christiane F.
Christiane V. Felscherinow
Sarah Meuleman - In mijn voetsporen
Sarah Meuleman
The House of Books nieuwsbrief
Meer weten over de boeken, auteurs, het laatste nieuws en leuke winacties van The House of Books? Blijf op de hoogte via onze nieuwsbrief!
Blijf op de hoogte

Volg onze sociale media voor het laatste nieuws