Zoeken
Helga Weiss - Het begon met een ster

Het begon met een ster

Helga Weiss

Over

Helga Weiss begint in 1939 als tienjarig meisje met het bijhouden van een dagboek. Ze schrijft over het begin van de oorlog in haar woonplaats Praag, waar door de sancties van de nazi's het leven voor de Joden steeds moeilijker wordt. Ze mag niet meer naar school, haar vader verliest zijn baan en steeds meer familieleden en vrienden verdwijnen. Ze wordt met haar ouders naar het getto van Theresienstadt gestuurd.

Auteur: Helga Weiss
Auteur

Helga Weiss (1929) komt na de oorlog terug naar Praag. Dankzij haar oom Josef, die haar dagboek en tekeningen in een muur in het getto van Theresienstadt had ingemetseld, kan ze weer herenigd worden met haar dagboek. Ze voegt er dan haar ervaringen in Auschwitz aan toe. Helga's tekeningen, die wereldberoemd zijn geworden, vormen de basis van haar kunstenaarschap. Ze gaat naar de kunstacademie in Praag, ze trouwt en krijgt twee kinderen. Ze woont nog altijd in het appartement in Praag waar ze geboren is.

Edities & Details
Digitale download: Het begon met een ster - Helga Weiss
ISBN: 9789044336511
Uitgave: Digitale download
Status: Niet op voorraad
Datum: 30-05-2012
Prijs: € 7,99
Omvang: 240 pagina's

Bestel

NUR: 224 - Religie en kinderbijbels (< 12 jaar) THEMA: Onderwijs: Religieuze studies THEMA: Kinderen / tieners: algemeen: religie en overtuigingen THEMA: Bijbels THEMA: Vertaalde fictie THEMA: Biografie en non-fictieproza BISAC: FICTION / War & Military BISAC: BIOGRAPHY & AUTOBIOGRAPHY / Personal Memoirs BISAC: HISTORY / Holocaust BISAC: HISTORY / Military / World War II
The House of Books nieuwsbrief
Meer weten over de boeken, auteurs, het laatste nieuws en leuke winacties van The House of Books? Blijf op de hoogte via onze nieuwsbrief!
Blijf op de hoogte

Volg onze sociale media voor het laatste nieuws