Zoeken
Reis naar Sicilië voor boek 'Vier vrouwen en een Siciliaan'
Unieke roman geschreven door vier schrijfsters.

Reis naar Sicilië voor boek 'Vier vrouwen en een Siciliaan'

Gepubliceerd op 17 september, 2021 om 16:06, aangepast op 20 september, 2021 om 11:00

Eind september vertrekken schrijfsters Marion Pauw, Elle van Rijn en Femmetje de Wind naar Sicilië om een achtdaagse wandeltocht van natuurreisorganisatie SNP te lopen en op locatie aan het boek Vier vrouwen en een Siciliaan te werken.

Het boek:
Vier vrouwen schrijven zich in voor een wandelvakantie in Italië. Onder leiding van de Italiaanse gids Vincenzo lopen ze door het ruige landschap van Sicilië. De vrouwen hebben allemaal zo hun eigen motieven om deel te nemen aan de wandeltocht, allemaal ontvluchten ze het leven thuis. Lukt het ze om zich te ontdoen van de ballast uit het verleden en hun plannen voor de toekomst bij te stellen? Het wordt hoe dan ook een tocht die hun levens voorgoed zal veranderen.
Naar een idee van Elle van Rijn

Vier vrouwen en een Siciliaan verschijnt voorjaar 2022. Elke auteur vertolkt een personage

Marion Pauw is schrijfster en scenariste. Ze schreef onder andere de bestsellers Daglicht, Zondaarskind en Vogeleiland. 
Elle van Rijn is schrijfster, scenariste en actrice. Ze schreef vele boeken, waaronder meest recentelijk De crèche.
Roos Schlikker is schrijfster, columniste en scenariste. In Moeder van glas  schreef ze over haar bipolaire moeder.        
Femmetje de Wind is schrijfster, journaliste, uitgever en columniste. Ze schreef Rivka en Het beloofde leven

Auteurs
Auteur: Elle van Rijn

Elle van Rijn (1967) is auteur van vele succesvolle boeken, waar­onder de historische romans De crèche en Terug naar Insulinde, en de bestsellers Vier wandelaars en een Siciliaan en Een familie en een Griekse god. Samen met Lotta Magnusson en Jacqueline Rogers bedacht ze de nieuwe historische romanserie Het laatste weeshuis, waarvan het eerste deel, Vos, werd geschreven door Elle van Rijn.

Auteur: Femmetje de Wind

Femmetje de Wind is schrijver, journalist, columnist en uitgever. Ze studeerde Rechten en Vergelijkende Kunstwetenschap en werkte jaren als hoofdredacteur van verschillende magazines. In 2015 debuteerde ze met de roman Rivka - waar ze veel lof mee oogstte en die deels gebaseerd is op het oorlogsverleden van haar vader. Daarna schreef ze de roman Het beloofde leven en verzorgde ze de bundel Door hun ogen, met daarin verhalen van Holocaust-overlevenden. Ook schreef ze mee aan de bestsellers Vier wandelaars en een Siciliaan en Een familie en een Griekse god.

Auteur: Marion Pauw

Marion Pauw (1973) is schrijfster en scenariste. Ze schreef onder andere de bestsellers Daglicht, Zondaarskind en Hemelen. Voor Daglicht ontving Pauw de Gouden Strop en de IJslandse prijs voor beste vertaalde thriller. Bij Lebowski Publishers verschenen van haar hand Hotel Hartzeer, met Susan Smit, en De experimenten. Met Vogeleiland maakte ze haar comeback als thrillerauteur.

Boeken
Femmetje de Wind - Het beloofde leven
Femmetje de Wind

Na Rivka een nieuwe, krachtige roman van Femmetje de Wind

Marion Pauw - Vogeleiland
Marion Pauw

Eindelijk weer een thriller van Marion Pauw! En wat voor een!

The House of Books nieuwsbrief
Meer weten over de boeken, auteurs, het laatste nieuws en leuke winacties van The House of Books? Blijf op de hoogte via onze nieuwsbrief!
Blijf op de hoogte

Volg onze sociale media voor het laatste nieuws