Zoeken
'Vogeleiland' van Marion Pauw op de longlist van de Hebban Thrillerlijst 2022!
De sinistere thriller Vogeleiland van Marion Pauw  is te vinden op de longlist van de Hebban Thrillerprijs 2022! Lees hieronder meer over deze jaarlijkse onderscheiding!

'Vogeleiland' van Marion Pauw op de longlist van de Hebban Thrillerlijst 2022!

Gepubliceerd op 2 februari, 2022 om 15:21, aangepast op 2 februari, 2022 om 15:45

Zojuist is bekend gemaakt dat Vogeleiland van Marion Pauw als een van de vijftien titels op de longlist van de Hebban Thrillerprijs 2022 staat!

De Hebban Thrillerprijs is geen publieksprijs maar een lezersjuryprijs, naar voorbeeld van de Hebban Debuutprijs. Zo'n honderd ervaren thrillerlezers die zich vantevoren hebben aangemeld lezen de boeken die op de longlist staan. Zij bepalen de shortlist die vervolgens wordt gelezen door een professionele jury. Het winnende boek wordt jaarlijks in juni bekendgemaakt tijdens de Avond van het Spannende Boek. 

Klik hier om de longlist van de Hebban Thrillerlijst 2022 te bekijken!

Over Vogeleiland:

De opstandige Marianne haat haar ouders, school en de maatschappij. Ze loopt van huis weg en gaat met de oudere Berend op het onbewoonde Vogeleiland wonen. Ze leven een idyllisch leven totdat Marianne zwanger wordt en moet bevallen. Ze raakt in paniek en wil terug naar de bewoonde wereld. Berend realiseert zich dat hij in de cel zal belanden als hun verhaal naar buiten komt. Vanaf dat moment wordt Marianne zijn gevangene.
Jaren later kampt Nicole, het zusje van Marianne, nog steeds met het trauma van haar verdwijning. Een schokkende gebeurtenis doet de hoop oplaaien dat haar zus nog leeft.

Auteurs
Auteur: Marion Pauw

Marion Pauw (1973) is schrijfster en scenariste. Ze schreef onder andere de bestsellers Daglicht, Zondaarskind en Hemelen. Voor Daglicht ontving Pauw de Gouden Strop en de IJslandse prijs voor beste vertaalde thriller. Bij Lebowski Publishers verschenen van haar hand Hotel Hartzeer, met Susan Smit, en De experimenten. Met Vogeleiland maakte ze haar comeback als thrillerauteur.

Boeken
Marion Pauw - Vogeleiland
Marion Pauw

Eindelijk weer een thriller van Marion Pauw! En wat voor een!

The House of Books nieuwsbrief
Meer weten over de boeken, auteurs, het laatste nieuws en leuke winacties van The House of Books? Blijf op de hoogte via onze nieuwsbrief!
Blijf op de hoogte

Volg onze sociale media voor het laatste nieuws