Zoeken
Zeventien redenen om Zeventien te lezen van uitgever Tomás
Waarom je van alle boeken die er verschijnen juist Zeventien moet lezen? Daar heeft uitgever Tomás een zeventiental redenen voor!

Zeventien redenen om Zeventien te lezen van uitgever Tomás

Gepubliceerd op 17 augustus, 2022 om 18:17, aangepast op 11 oktober, 2022 om 14:56

Hij is er eindelijk: Zeventien van John Brownlow. Een spectaculaire thriller boordevol actie voor fans van boeken als Ik ben Pegrim en lezers van de boeken van David Baldacci. Waarom je van alle boeken die er verschijnen juist dit moet lezen? Daar zijn een zeventiental redenen voor:

 1. De titel. Kort maar krachtig.
 2. Vanwege de intrigerende pitch: Zeventien is een huurmoordenaar, de beste wereld, en zo genoemd omdat zestien anderen hem voorgingen…’
 3. Het prachtige omslagontwerp van Margo Togni.
 4. Het manuscript viel me direct op tussen alle thrillers die we momenteel uit het buitenland krijgen: politiethrillers en psychologische thrillers met onbetrouwbare vertellers.
 5. John Brownlow heeft een verfrissende en overtuigende vertelstijl.
 6. Door de korte hoofdstukken word je het verhaal in gesleurd en krijgt het verhaal enorm veel vaart.
 7. De actie barst gelijk in de eerste pagina’s los.
 8. Ik vind het idee van zeventien huurmoordenaars, ieder de beste gedurende een bepaalde periode, waanzinnig intrigerend en heel goed bedacht.
 9. De twee vrouwelijke personages in het boek, Kat en Barb, geven het boek een extra dimensie waardoor het de gemiddelde actiethriller overstijgt.
 10. Kondracky, huurmoordenaar Zestien, is een geweldig personage, een type Tommy Lee Jones of Clint Eastwood – ruwe bolster, blanke pit.
 11. De confrontatie tussen Zeventien en Zestien is episch, maar de aanloop ernaartoe is minstens zo goed.
 12. Zelfs de ‘bad guy’ in het verhaal is een mooi personage. Is in eerste instantie vooral aanwezig via de telefoon, totdat…
 13. Het boek leest als een film!
 14. Het werd tijd dat gevestigde auteurs in dit genre – Lee Child, Terry Hayes, David Baldacci –  concurrentie kregen.
 15. Het plot is ingenieus en zit goed in elkaar, met meer dan genoeg twists en de nodige diepgang.
 16. Zeventien is een indrukwekkend personage, met een uitgebreide backstory. Dat maakt hem overtuigender en minder plat dan het gemiddelde personage in een actiethriller.
 17. En tot slot, er is ook al een vervolg aangekondigd: Achttien. Dit eerste boek is een spectaculaire aanzet tot een dijk van een thrillerserie.

 

Kortom, genoeg redenen om het boek open te slaan. Ik wens je in ieder geval heel veel plezier en ben benieuwd wat je ervan vindt! Laat het ons weten!

 

Groet!

Tomás Kruijer
Uitgever

Auteurs
Auteur: John Brownlow

John Brownlow is scenarist en auteur. Hij woont twee uur ten noorden van Toronto en schreef o.a. het scenario voor de film Sylvia, de tv-serie Fleming en de serie The Miniaturist, naar de bestseller Het huis aan de Gouden Bocht van Jessie Burton. Zeventien is zijn eerste thriller.

Boeken
John Brownlow - Zeventien
John Brownlow

Voor de fans van Ik ben Pelgrim: Een spectaculaire en filmische actiethriller

The House of Books nieuwsbrief
Meer weten over de boeken, auteurs, het laatste nieuws en leuke winacties van The House of Books? Blijf op de hoogte via onze nieuwsbrief!
Blijf op de hoogte

Volg onze sociale media voor het laatste nieuws