Zoeken
THB in de media
Het is weer woensdag en dat betekent THB in de media! We bespreken alle leuke nieuwtjes van afgelopen week rondom THB en onze boeken.

THB in de media

Gepubliceerd op 20 oktober, 2022 om 12:54

Op Leeskost.nl was deze week een leuke recensie van De oorlogsbibliotheek van Addison Armstrong te lezen: 'Een boeiende historische roman over twee krachtige vrouwen.' 

In het Algemeen Dagblad stond een leuk interview met Marion Pauw over haar jeugd, het opgroeien in een kerkelijke gemeenschap en natuurlijk over haar thriller Vogeleiland. Hieronder volgt een kort fragment.

In je prijswinnende werk Vogeleiland zit ontegenzeggelijk veel van jezelf. De streek van je puberteit én een eiland als belangrijkste decor. 

Klopt allebei. Mijn ouders zijn en waren avontuurlijke mensen. Geen dertien-in-een-dozijn-gelovigen. Ze vlogen ooit naar Tasmanië, met de bedoeling zich daar te vestigen. Ik ben dus geboren op een eiland. Toen ik 6 was, keerden ze toch terug naar Nederland. Ik zocht een geïsoleerde leefomgeving voor mijn boek. Een eiland misschien? Toen kwam mijn deelname aan Wie Overleeft Nederland?, een tv-programma, naar boven. Ik moest daarin op één van de eilanden vlakbij Kampen overleven, in het Ketelmeer, niet ver van Vogeleiland. 

Lees hieronder meer over deze boeken.

 

Auteurs
Auteur: Marion Pauw

Marion Pauw (1973) is schrijfster en scenariste. Ze schreef onder andere de bestsellers Daglicht, Zondaarskind en Hemelen. Voor Daglicht ontving Pauw de Gouden Strop en de IJslandse prijs voor beste vertaalde thriller. Bij Lebowski Publishers verschenen van haar hand Hotel Hartzeer, met Susan Smit, en De experimenten. Met Vogeleiland maakte ze haar comeback als thrillerauteur.

Auteur: Addison Armstrong

Addison Armstrong studeerde in 2020 af aan de Vanderbilt University met zowel een onderwijsdiploma als een diploma in taal- en letterkunde. Sinds 2021 heeft ze ook nog een master in leesonderwijs op zak. De oorlogsbibliotheek is na Het licht van Luna Park haar tweede roman. Ze woont in Nashville, Tennessee.

Boeken
Marion Pauw - Vogeleiland
Marion Pauw

Eindelijk weer een thriller van Marion Pauw! En wat voor een!

Addison Armstrong - De oorlogsbibliotheek
Addison Armstrong

Twee vrouwen. Eén geheim. Een waarheid om voor te vechten.

The House of Books nieuwsbrief
Meer weten over de boeken, auteurs, het laatste nieuws en leuke winacties van The House of Books? Blijf op de hoogte via onze nieuwsbrief!
Blijf op de hoogte

Volg onze sociale media voor het laatste nieuws