Zoeken
'De zondaar' en 'Vinex' zijn thrillers om je op te verheugen volgens de Volkskrant
Cultuurreporter Rob van Scheers kijkt in De Volkskrant vooruit naar de thrillers van 2023 en vertelt naar welke hij het meeste uitkijkt. In dit lijstje kunnen De zondaar van Hans Faber en Vinex van Bernice Berkleef natuurlijk niet ontbreken!

'De zondaar' en 'Vinex' zijn thrillers om je op te verheugen volgens de Volkskrant

Gepubliceerd op 2 januari, 2023 om 10:53, aangepast op 2 januari, 2023 om 12:20

Zo schrijft hij over De zondaar van Hans Faber:

'Het zit Vince van Zandt (al)weer niet mee. De misdaadverslaggever van het ochtendblad De Stem zag een grote reportage van zijn hand in de krant gerectificeerd worden en Vince beschouwt dat als een nederlaag. Tot overmaat van ramp is hij door de nieuwe hoofdredacteur vastgeketend aan zijn bureau. Voor Vince geen straatwerk meer. Alhoewel? Hij raakt in zijn vrije tijd geïntrigeerd door een moord in Urk waar de dader op het strand een Bijbeltekst heeft achtergelaten. Een tweede moord volgt al snel. Ziedaar de plot van De zondaar – de derde thriller van oud-journalist Hans Faber met de eigenzinnige reporter Van Zandt in de hoofdrol. Verschijnt op 20 januari bij The House of Books (352 pagina’s; 22,99).'

En over Vinex van Bernice Berkleef:

'Een nieuwbouwwijk vormt het decor voor de thriller Vinex (The House of Books; €19,99; 256 pagina’s) van Bernice Berkleef, winnaar van de Gouden Strop in 2021. Het hippe stel Simone en Hein heeft het als midden dertigers wel gezien in de vrijstaat Amsterdam en wil meer rust, ruimte en natuur. Zeggen ze. Al snel bekruipt de buurt het gevoel dat de nieuwkomers weleens een heel andere reden zouden kunnen hebben voor hun vertrek uit de hoofdstad. Wat zit erachter? Modern leven met een bite. Leverbaar vanaf 21 maart.'

Zeker titels om naar uit te kijken, denken wij!

Klik hier voor het hele artikel in De Volkskrant 

Auteurs
Auteur: Hans Faber

Hans Faber was journalist voor onder meer de Volkskrant en Het Financieele Dagblad. Voor de Volkskrant schreef hij vaak over het schemergebied tussen onder- en bovenwereld en was hij twee keer genomineerd voor Het Gouden Pennetje, de prijs voor talentvolle journalisten. Hij is tegenwoordig copywriter en eigenaar van een communicatiebureau. Geïnspireerd door schrijvers als Stieg Larsson en Tom Wolfe schreef hij De Rus en De minister, en zijn meest recente thriller De zondaar.

Auteur: Bernice Berkleef

Bernice Berkleef is freelance journaliste en thrillerauteur. Haar thrillerdebuut Cody was favoriet bij boekhandelaren en kreeg lovende reacties. Met haar tweede thriller Bloedsteen won ze de Gouden Strop 2021. Met haar derde thriller is ze genomineerd voor de Hebban Thrillerprijs én de Gouden Strop.

Boeken
Hans Faber - De zondaar
Hans Faber

Een reeks moorden houdt Urk in de greep. Kan Vince de moordenaar ontmaskeren?

Bernice Berkleef - Vinex
Bernice Berkleef

Nieuwe thriller van de Gouden Strop-winnaar van 2021!

The House of Books nieuwsbrief
Meer weten over de boeken, auteurs, het laatste nieuws en leuke winacties van The House of Books? Blijf op de hoogte via onze nieuwsbrief!
Blijf op de hoogte

Volg onze sociale media voor het laatste nieuws