Zoeken
Maarten 't Hart laaiend enthousiast over 'Vlijmscherpe tranen' van S.A. Cosby.
Schrijver en bioloog Maarten 't Hart bespreekt Vlijmscherpe tranen van S.A. Cosby.

Maarten 't Hart laaiend enthousiast over 'Vlijmscherpe tranen' van S.A. Cosby.

Gepubliceerd op 4 oktober, 2023 om 19:29

Schrijver en bioloog Maarten 't Hart was afgelopen week bijzonder lovend over THB-thriller Vlijmscherpe tranen van S.A. Cosby. In een filmpje van Boekhandel De Kler uit Leiden is te zien dat Maarten niet raakt uitgepraat over de VN-thriller van het jaar 2023: 'Het is een wonderbaarlijk boek, ik heb het met ongelofelijk veel genoegen gelezen, hoewel het ontzettend geweldadig is (...) maar het is zo mooi verteld, allemaal zo ontzettend grappig en aardig in elkaar gezet.' 

Over Vlijmscherpe tranen:
Het is vijftien jaar geleden dat Ike Randolph de gevangenis uit liep en sindsdien is hij niet meer in aanraking gekomen met de politie. Maar wanneer twee agenten voor zijn deur staan, weet Ike dat hij als zwarte man op zijn hoede moet zijn.

Ike krijgt het bericht dat elke vader vreest: zijn zoon Isiah en zijn witte echtgenoot Derek zijn vermoord. Hoewel Ike de geaardheid van zijn zoon nooit volledig heeft kunnen accepteren, is hij ontroostbaar.

Ook Dereks vader Buddy Lee schaamde zich voor zijn zoons homoseksualiteit, net zoals Derek zich schaamde voor zijn vaders criminele verleden. Maar Buddy Lee zal niet rusten voor hij weet wie zijn zoon vermoord heeft.

Vastberaden om goed te maken wat ze niet konden toen hun zoons nog leefden, besluiten de twee vaders hun vooroordelen over hun zoons - en over elkaar - aan de kant te schuiven en hun handen ineen te slaan om wraak te nemen op de moordenaar van hun zoons.

Bekijk hieronder het filmpje van Maarten, maar wees gewaarschuwd voor de spoiler over het boek die Maarten aan het einde van het filmpje geeft!

Auteurs
Auteur: S.A. Cosby

S. A. Cosby is een auteur uit Zuidoost-Virginia. Zijn thrillers Een laatste uitweg en Vlijmscherpe tranen zijn niet meer weg te denken uit de internationale bestsellerlijsten. Alle zondaars zullen bloeden is zijn derde thriller in Nederlandse vertaling. Als Cosby niet schrijft, is hij een fervent hiker en schaakspeler.

Boeken
S.A. Cosby - Vlijmscherpe tranen
S.A. Cosby

Een provocerende wraakthriller en een pijnlijk kwetsbaar verhaal over verlossing

The House of Books nieuwsbrief
Meer weten over de boeken, auteurs, het laatste nieuws en leuke winacties van The House of Books? Blijf op de hoogte via onze nieuwsbrief!
Blijf op de hoogte

Volg onze sociale media voor het laatste nieuws