Zoeken
S.A. Cosby - Vlijmscherpe tranen

Vlijmscherpe tranen

S.A. Cosby

Een provocerende wraakthriller en een pijnlijk kwetsbaar verhaal over verlossing
Over

Het is vijftien jaar geleden dat Ike Randolph de gevangenis uit liep en sindsdien is hij niet meer in aanraking gekomen met de politie. Maar wanneer twee agenten voor zijn deur staan, weet Ike dat hij als zwarte man op zijn hoede moet zijn.

Ike krijgt het bericht dat elke vader vreest: zijn zoon Isiah en zijn witte echtgenoot Derek zijn vermoord. Hoewel Ike de geaardheid van zijn zoon nooit volledig heeft kunnen accepteren, is hij ontroostbaar.

Ook Dereks vader Buddy Lee schaamde zich voor zijn zoons homoseksualiteit, net zoals Derek zich schaamde voor zijn vaders criminele verleden. Maar Buddy Lee zal niet rusten voor hij weet wie zijn zoon vermoord heeft.

Vastberaden om goed te maken wat ze niet konden toen hun zoons nog leefden, besluiten de twee vaders hun vooroordelen over hun zoons - en over elkaar - aan de kant te schuiven en hun handen ineen te slaan om wraak te nemen op de moordenaar van hun zoons.

Fragment

Quotes
Hebban
'Het verhaal kent een enorm levendige en vlotte verhaallijn waardoor het verhaal je blijft boeien en verbazen.'
Kim Coenen
Goodreads
'Er is ook veel liefde. Liefde voor taal en - uiteindelijk - liefde voor elkaar. Om je vervolgens toch weer frontaal met een baseballbat te raken.'
Ief Stuyvaerts
Bookiewoogie
'Vlijmscherpe tranen is een thriller van de hoogste klasse.'
Antoine
Thomas Heerma van Voss
'S.A. Cosby schrijft met zijn voet op het gaspedaal: vol vaart, recht op het doel af. Zijn universum is rauw, gewelddadig en onvergetelijk. Halverwege stoppen met lezen is geen optie.'
Auteur: S.A. Cosby
Auteur

S. A. Cosby is een auteur uit Zuidoost-Virginia. Een laatste uitweg won onder meer de Los Angeles Times Book Prize, was een New York Times Notable Book en werd tot de beste boeken van het jaar verkozen door o.a. NPR, The Guardian en Library Journal. Ook Vlijmscherpe tranen is niet weg te denken uit de internationale bestsellerlijsten. Als Cosby niet schrijft, is hij een fervent hiker en schaakspeler.

Edities & Details
Audio download: Vlijmscherpe tranen - S.A. Cosby
ISBN: 9789044365528
Uitgave: Audio download
Status: Beschikbaar
Datum: 30-03-2023
Prijs: € 12,99
Speelduur: 600 minuten

Bestel

Paperback: Vlijmscherpe tranen - S.A. Cosby
ISBN: 9789044365504
Uitgave: Paperback
Status: Beschikbaar
Datum: 28-03-2023
Prijs: € 23,99
Omvang: 336 pagina's

Bestel

Digitale download: Vlijmscherpe tranen - S.A. Cosby
ISBN: 9789044365511
Uitgave: Digitale download
Status: Beschikbaar
Datum: 28-03-2023
Prijs: € 9,99
Omvang: 336 pagina's

Bestel

VN Thriller van het jaar: Winnaar (2023) Het Regenboogboek van het Jaar: Longlist (2023) Vertaler: Henk Moerdijk Voorlezer: Franklin Brown NUR: 332 - Thrillers THEMA: Thriller / spannende fictie THEMA: Misdaad en mysterie: hard-boiled crime, fiction noir THEMA: Verenigde Staten van Amerika, VS BISAC: FICTION / Thrillers / Suspense BISAC: FICTION / Thrillers / Crime BISAC: FICTION / Thrillers / General BISAC: FICTION / Noir BISAC: FICTION / Mystery & Detective / Hard-Boiled
Nieuws
Interview met S.A. Cosby:

Interview met S.A. Cosby: "Mijn huidige succes verbaast me enorm"

Thrillerauteur S.A. Cosby vertelt in een interview met NRC over zijn laatste boek Vlijmscherpe tranen en hoe in dit spannende verhaal thema's zoals racisme en homofobie worden besproken. In Vlijmscherpe tranen slaan twee vaders hun handen ineen om wraak te nemen op de moordenaar van hun zoons. Lees meer »

THB in de media

THB in de media

Het is weer vrijdag en dat betekent THB in de media! We bespreken alle leuke nieuwtjes van afgelopen week rondom THB en onze boeken. Lees meer »

'Vlijmscherpe tranen' van S.A. Cosby is dinsdagavond bij de presentatie van de 44ste Detective- en Thrillergids uitgeroepen tot de VN-thriller van het jaar

'Vlijmscherpe tranen' van S.A. Cosby is dinsdagavond bij de presentatie van de 44ste Detective- en Thrillergids uitgeroepen tot de VN-thriller van het jaar

Van de honderden nieuwe thrillers die het afgelopen jaar zijn verschenen kregen er acht vijf sterren. Daaruit koos de jury, bestaande uit Marijn van der Jagt, Samuel Peperkamp, Arno Ruitenbeek en Anne Versloot, de VN-Thriller van het Jaar. Lees meer »

THB in de media

THB in de media

Het is weer vrijdag en dat betekent THB in de media! We bespreken alle leuke nieuwtjes van afgelopen week rondom THB en onze boeken. Lees meer »

Boeken
Kristina Ohlsson - Verzwegen
Kristina Ohlsson
Bernice Berkleef - Vinex
Bernice Berkleef
Camilla Läckberg - Koekoeksjong
Camilla Läckberg
The House of Books nieuwsbrief
Meer weten over de boeken, auteurs, het laatste nieuws en leuke winacties van The House of Books? Blijf op de hoogte via onze nieuwsbrief!
Blijf op de hoogte

Volg onze sociale media voor het laatste nieuws