Zoeken
The House of Books op de Frankfurt Book Fair 2023
Onze redacteur Lien was aanwezig bij de Frankfurt Book Fair 2023 en doet haar verslag van de grootste boekenbeurs van Europa.

The House of Books op de Frankfurt Book Fair 2023

Gepubliceerd op 20 oktober, 2023 om 16:10, aangepast op 20 oktober, 2023 om 16:15

De wekker ging al voor 6 uur af op maandag, want om 7 uur ’s ochtends moest ik al op de trein richting Frankfurt zitten. Met slaperige oogjes maar vol enthousiasme begon ik aan de reis.

Bij aankomst in Frankfurt was de beurs zelf nog niet open, dus voegde ik me bij agenten, redacteurs en uitgevers in het Frankfurter Hof. Zelfs buiten in de kou deed iedereen hun uiterste best om me warm te maken voor nieuwe boeken.

Vanaf dinsdag begonnen de eerste afspraken op de beurs zelf. Het was weer even wennen om zo veel mensen op één dag te ontmoeten, maar als snel vergat ik dat ik aan het werk was. De beurs is eigenlijk gewoon een bijeenkomst van enorme boekennerds die niet kunnen wachten om aan iedereen te vertellen wat ze onlangs gelezen hebben. ☺

Naast het zoeken naar verborgen pareltjes, genoot ik er zelf dan ook van om onze uitgeefplannen voor het komende jaar met anderen te delen. Eén boek in het bijzonder lokte veel positieve reacties uit: Yellowface van R.F. Kuang. Toen ik dit boek een paar maanden geleden las, kon ik wekenlang over niks anders praten; mijn familie en vrienden werden er gek van. Het was geweldig om nu ongegeneerd met andere boekenliefhebbers te fangirlen over dit boek. Yellowface verschijnt volgend jaar bij ons in het Nederlands. Kijk er maar alvast naar uit! 

Een andere auteur die tijdens de beurs vaak genoemd werd, was S.A. Cosby. Talloze nieuwe boeken werden vergeleken met zijn ijzersterke thrillers Een laatste uitweg en Vlijmscherpe tranen. Als anderen hun boeken steeds met die van jou vergelijken, dan weet je dat je goed bezig bent! We kunnen nauwelijks wachten op zijn nieuwe boek, Alle zondaars moeten bloeden, dat volgend jaar zal verschijnen.

Na de beurs was mijn leeslijstje weer rijkelijk aangevuld met nieuwe auteurs. Toch kon ik het niet laten om op de trein naar huis het nieuwe manuscript van Emily Henry tevoorschijn te halen. Bij haar weet ik gewoon dat het goed zit, nog voordat ik de eerste pagina opensla. We hebben veel plannen voor haar boeken in het verschiet, te beginnen met Book Lovers, dat ook volgend jaar in Nederlandse vertaling zal verschijnen.

Kortom, het was een vermoeiende maar geslaagde beurs. Nu duik ik in de enorme stapel nieuwe manuscripten. Binnenkort delen we met alle plezier nog meer van onze wilde plannen voor 2024!

Lien, redacteur The House of Books

Boeken
S.A. Cosby - Vlijmscherpe tranen
S.A. Cosby

Een provocerende wraakthriller en een pijnlijk kwetsbaar verhaal over verlossing

The House of Books nieuwsbrief
Meer weten over de boeken, auteurs, het laatste nieuws en leuke winacties van The House of Books? Blijf op de hoogte via onze nieuwsbrief!
Blijf op de hoogte

Volg onze sociale media voor het laatste nieuws