Zoeken
'Herman' van Marc van Bree gaat het theater in © Bram Willems
Het toneelstuk Herman zal vanaf januari te zien zijn in de Nederlandse theaters.

'Herman' van Marc van Bree gaat het theater in

Gepubliceerd op 30 november, 2023 om 15:21, aangepast op 1 december, 2023 om 11:47

Herman, de hilarische en ontroerende roman van Marc van Bree, krijgt een eigen toneelstuk en gaat in januari in première in de Nederlandse theaters. Hoofdrollen in het toneelstuk zijn weggelegd voor Stefan de Walle (Flodder, Sinterklaas, Tweede Hans) en Eva Van der Gucht (Oogappels, De vloer op); die meerdere rollen zal vertolken. Zo speelt ze niet alleen de vrouw van Herman, maar ook zijn dochter, minnares en therapeut. De Walle en Van der Gucht zullen worden aangevuld door twee jonge acteurs.

Over Herman:
Als zijn vrouw hem op een avond plompverloren vertelt dat ze een ander heeft, staat Hermans ingedommelde leven na 26 jaar huwelijk volledig op z'n kop. Hij blijft ontredderd achter als onwennige vader, met een weinig opwindende kantoorbaan en een moeder die langzaam de grip op de werkelijkheid verliest. Herman wordt gedwongen de regie over zijn eigen leven van Annelies over te nemen en dat gaat niet vanzelf. Lukt het hem zijn vleugels uit te slaan en te genieten van zijn verworven vrijheid?

Klik op de links hieronder om meer te weten te komen over het boek en/of de auteur!

 

Auteurs
Auteur: Marc van Bree

Marc van Bree (1967) studeerde een blauwe maandag geschiedenis en was, na zijn vervangende dienstplicht en verschillende betrekkingen, twintig jaar casting director. Herman is zijn romandebuut.

Boeken
Marc van Bree - Herman
Marc van Bree

Geestig en ontroerend relaas van een doodgewone man, wiens leven plotseling op z'n kop staat

The House of Books nieuwsbrief
Meer weten over de boeken, auteurs, het laatste nieuws en leuke winacties van The House of Books? Blijf op de hoogte via onze nieuwsbrief!
Blijf op de hoogte

Volg onze sociale media voor het laatste nieuws