Zoeken
Theatervoorstelling 'Herman' naar de gelijknamige roman van Marc van Bree in première
De hilarische en ontroerende roman Herman van Marc van Bree die vorig jaar april verscheen bij The House of Books heeft vanaf nu een eigen theatershow.

Theatervoorstelling 'Herman' naar de gelijknamige roman van Marc van Bree in première

Gepubliceerd op 20 februari, 2024 om 09:59, aangepast op 20 februari, 2024 om 10:58

Op maandag 12 februari ging de theatershow Herman in première in de Koninklijke Schouwburg in Den Haag. Hoofdrollen in het toneelstuk zijn weggelegd voor Stefan de Walle (Flodder, Sinterklaas, Tweede Hans) en Eva Van der Gucht (Oogappels, De vloer op); die meerdere rollen vertolkt. Zo speelt ze niet alleen de vrouw van Herman, maar ook zijn dochter, minnares en therapeut. De Walle en Van der Gucht worden aangevuld door  Abe Dijkman en Jurriaan Bruinier. De show, gebaseerd op het gelijknamige boek van Marc van Bree, kreeg meteen een lovende recensie van de Theaterkrant: "Wat vooral opvalt aan Herman is de levensomarmende veerkracht van de titelheld. De Walle laat in deze voorstelling, die steeds meer een soort onemanshow gaat worden, prachtig en overtuigend zien dat er altijd nieuwe wegen zijn, zelfs als je leven lijkt in te storten." Lees hier de volledige recensie op de website van Theaterkrant.

Over Herman:
Als zijn vrouw hem op een avond plompverloren vertelt dat ze een ander heeft, staat Hermans ingedommelde leven na 26 jaar huwelijk volledig op z'n kop. Hij blijft ontredderd achter als onwennige vader, met een weinig opwindende kantoorbaan en een moeder die langzaam de grip op de werkelijkheid verliest. Herman wordt gedwongen de regie over zijn eigen leven van Annelies over te nemen en dat gaat niet vanzelf. Lukt het hem zijn vleugels uit te slaan en te genieten van zijn verworven vrijheid?

Bekijk hier het speelschema van de theatershow Herman.

Lees je liever de roman? Klik dan op de links onderaan deze pagina om meer te weten te komen over het boek en de auteur.

 

Auteurs
Auteur: Marc van Bree

Marc van Bree (1967) studeerde een blauwe maandag geschiedenis en was, na zijn vervangende dienstplicht en verschillende betrekkingen, twintig jaar casting director. Herman is zijn romandebuut.

Boeken
Marc van Bree - Herman
Marc van Bree

Geestig en ontroerend relaas van een doodgewone man, wiens leven plotseling op z'n kop staat

The House of Books nieuwsbrief
Meer weten over de boeken, auteurs, het laatste nieuws en leuke winacties van The House of Books? Blijf op de hoogte via onze nieuwsbrief!
Blijf op de hoogte

Volg onze sociale media voor het laatste nieuws