Zoeken
'Vinex' en 'De zondaar' op de longlist voor de Gouden Strop 2024
De longlist van de Gouden Strop 2024 is bekend, en er staan maar liefst twee titels van The House of Books op!

'Vinex' en 'De zondaar' op de longlist voor de Gouden Strop 2024

Gepubliceerd op 23 april, 2024 om 15:46, aangepast op 23 april, 2024 om 15:49

De longlist van de Gouden Strop 2024 is bekend. Uit de vijftig inzendingen koos de jury 11 thrillers van eigen bodem die nog kans maken op de prijs voor het beste (oorspronkelijk) Nederlandstalige spannende boek. De prijs is in 1986 in het leven geroepen door het GNM, het Genootschap van Nederlandstalige Misdaadauteurs, en genoemd naar het gelijknamige boek van Joop van den Broek.

Op de longlist staan maar liefst twee titels van The House of Books: Vinex van Bernice Berkleef en De zondaar van Hans Faber. 

Over Vinex:

Hein en Simone verruilen hun appartement in het hippe Amsterdam-Zuid voor een landelijk gelegen nieuwbouwwijk in Amstelveen.Ondanks het grotere huis en de natuur om hen heen komt de burgerlijkheid van de Vinex-wijk hen algauw tegen te staan. Maar onder die schijn van braafheid gaat het nodige schuil... Een buurvrouw die niet gelukkig is in haar huwelijk en de grenzen opzoekt. Een agente die in de ziektewet is beland en een klein privéonderzoek start om zich maar nuttig te voelen. Een tiener die in een pleeggezin is geplaatst en een ijzingwekkende ontdekking doet. Op hun eigen manier gaan ze allemaal stukje bij beetje over de schreef, totdat het tijdens een buurtfeest volledig uit de hand loopt.

Over De zondaar:

Misdaadverslaggever Vince van Zandt heeft een moeilijke tijd. Een grote en spraakmakende reportage van zijn hand moet gerectificeerd worden en van de nieuwe hoofdredacteur mag Vince alleen nog maar bureaudiensten draaien. Tijdens een van die diensten stuit Vince op een duistere moord op Urk. Op eigen rekening reist hij af naar de plaats delict waar de moordenaar een Bijbeltekst in het strand heeft achtergelaten. Niet veel later wordt Urk opgeschud door een tweede moord. Vince' interesse wordt gewekt als iemand op een blog details over de moorden publiceert die alleen de moordenaar kan weten...

Auteurs
Auteur: Bernice Berkleef

Bernice Berkleef is freelance journaliste en thrillerauteur. Haar thrillerdebuut Cody was favoriet bij boekhandelaren en kreeg lovende reacties. Met haar tweede thriller Bloedsteen won ze de Gouden Strop 2021. Met haar derde thriller is ze genomineerd voor de Hebban Thrillerprijs én de Gouden Strop.

Auteur: Hans Faber

Hans Faber was journalist voor onder meer de Volkskrant en Het Financieele Dagblad. Voor de Volkskrant schreef hij vaak over het schemergebied tussen onder- en bovenwereld en was hij twee keer genomineerd voor Het Gouden Pennetje, de prijs voor talentvolle journalisten. Hij is tegenwoordig copywriter en eigenaar van een communicatiebureau. Geïnspireerd door schrijvers als Stieg Larsson en Tom Wolfe schreef hij De Rus en De minister, en zijn meest recente thriller De zondaar.

Boeken
Bernice Berkleef - Vinex
Bernice Berkleef

Nieuwe thriller van de Gouden Strop-winnaar van 2021!

Hans Faber - De zondaar
Hans Faber

Een reeks moorden houdt Urk in de greep. Kan Vince de moordenaar ontmaskeren?

The House of Books nieuwsbrief
Meer weten over de boeken, auteurs, het laatste nieuws en leuke winacties van The House of Books? Blijf op de hoogte via onze nieuwsbrief!
Blijf op de hoogte

Volg onze sociale media voor het laatste nieuws