Zoeken
Markus Zusak - De boekendief

De boekendief

Markus Zusak

Over

Nazi-Duitsland, 1939. Liesel is negen jaar oud wanneer zij en haar broertje Werner naar een pleeggezin worden gebracht. Werner sterft onderweg en Liesel komt alleen aan bij het oudere echtpaar Hubermann. Als ze bij het graf van haar broer een zwart boekje vindt, het zogenaamde Doodgravershandboek, begint haar liefdesaffaire met boeken en woorden. Liesel leert met hulp van haar pleegvader lezen en al spoedig steelt ze boeken uit de boekverbrandingen van de nazi's, uit bibliotheken; overal waar er ook maar boeken te vinden zijn. Maar dit zijn gevaarlijke tijden...

Markus Zusak heeft vijf romans geschreven, waaronder de internationale bestseller De boekendief. In zijn jeugd vertelde zijn moeder altijd verhalen over de oorlog. Deze verhalen maakten een onuitwisbare indruk op de jonge Markus Zusak en inspireerden hem tot het schrijven van De boekendief. Het boek is inmiddels in meer dan veertig talen vertaald en is in 2013 zeer succesvol verfilmd. Markus Zusak woont met zijn gezin in Sydney, Australië.

'Briljant. Een boek dat je leven kan veranderen.'The New York Times

Auteur: Markus Zusak
Auteur

Markus Zusak is de internationale bestsellerauteur van zes romans, waaronder de wereldberoemde, verfilmde klassieker De boekendief, waarvan wereldwijd meer dan 16 miljoen exemplaren zijn verkocht. Zijn boeken zijn in meer dan veertig talen vertaald en hebben talrijke prijzen gewonnen. Markus Zusak woont met zijn gezin in Sydney, Australië.

Edities & Details
Paperback: De boekendief - Markus Zusak
ISBN: 9789044353297
Uitgave: Paperback
Status: Beschikbaar
Datum: 17-07-2017
Prijs: € 19,99
Omvang: 552 pagina's

Bestel

Digitale download: De boekendief - Markus Zusak
ISBN: 9789044326192
Uitgave: Digitale download
Status: Beschikbaar
Datum: 14-09-2007
Prijs: € 7,99
Omvang: 558 pagina's

Bestel

Illustrator: Trudy White Vertaler: Annemarie Lodewijk NUR: 302 - Vertaalde literaire roman, novelle THEMA: Vertaalde fictie THEMA: Historische fictie THEMA: Oorlog, gevecht en leger fictie THEMA: Fictie: algemeen en literair BISAC: FICTION / General BISAC: FICTION / Historical BISAC: FICTION / Literary BISAC: FICTION / War & Military
Boeken
Sophie Kinsella - De burn-out
Sophie Kinsella
Liese O'Hallaron Schwarz - Wat er te redden viel
Liese O'Hallaron Schwarz
Sara Nisha Adams - De troostbibliotheek
Sara Nisha Adams
The House of Books nieuwsbrief
Meer weten over de boeken, auteurs, het laatste nieuws en leuke winacties van The House of Books? Blijf op de hoogte via onze nieuwsbrief!
Blijf op de hoogte

Volg onze sociale media voor het laatste nieuws